Ovako je izgledalo takmičenje za najbolje brade Podgorice

Najdužu bradu od 26 centimetara imao je Bogdan Marcano, koji je tu titulu osvojio za pola centimetra koliko je falilo drugoplasiranom Aleksandru Novoviću
864 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2018. 18:35h

Brada Miloša Velimirovića proglašena je danas za najljepšu u glavnom gradu, u okviru manifestacije u organizaciji Barber Shopa, NVO “Be Human” i Moment Cluba, što on, kako je kazao za “Vijesti”, nije očekivao.

"Iskreno – nisam očekivao nagradu. Volim bradu, ona je dio mog identiteta, a ne modni detalj ili trend, nosim je više od deceniju. Zahvalio bih se organizatorima koji su je sredili i drago mi je što sam učestvovao u humanitarnoj akciji za borbu protiv kancera prostate", kazao je on, aludirajući na to što će polovina novca od prodaje ulaznica za izbor "Prva brada Podgorice" ići za tu svrhu.

Velimirović koji je za jedan bod pobijedio Ivana Stamatovića, nije jedini osvojio nagradu, jer je kategorija bilo puno, ali su samo u njegovoj glasove dodjeljivale žene i to: Slobodanka Seka Martinović, Maja Popović, Marija Božović i druge poznate dame.

U ostalim kategorijama: sidro brada, najduža brada, najduži brkovi, najneobičnija brada i najbolji stajling žiri su činili berberi iz Crne Gore i regiona.

Prema njihovom mišljenju i ukusu, najstilizovaniju bradu imao je Dušan Tomić, koji je prisutne očarao i neobičnim izborom garderobe.

"Nisam bio siguran da ću pobijediti, ali sam imao dobru zamisao i ispostavilo se da sam išao pravim putem, jer sam odabrao srednjovjekovnu nošnju iz Kotora za vrijeme Nemanjića i to je urodilo plodom", kazao je on, a zatim dao savjet muškarcima za održavanje brade.

"Mnogo je lakše muškarcima kada je imaju, jer nije potreban veliki trud. To je dato prirodom i ide samo od sebe", smatra on.

Najdužu bradu od 26 centimetara imao je Bogdan Marcano, koji je tu titulu osvojio za pola centimetra koliko je falilo drugoplasiranom Aleksandru Novoviću.

Vladimir Iličković iz Bara briljirao je u dvije kategorije – najneobičnija brada i najduži brkovi (40 centimetara).

"Nisam puno puštao brkove da rastu. Prije 30 godina sam imao brkove od 45 centimetara i mnogo dužu bradu od ove koja je danas pobijedila, ali sam vremenom zbog određenih poslova, to morao da skratim", priznao je Iličković, barski slikar.

On je otkrio i da će se, ako manifestacija bude održana prijaviti i naredne godine "ukoliko ga nešto ne spriječi", te da će tada sigurno imati i dužu bradu i duže brkove.

Kako je kazao, između muškarca i brade za pohvalu može stojati samo posao koji zahtijeva obrijano lice.

"Mnogi ne možemo živjeti od svog posla, pa se bavimo ili konobarstvom ili nečim drugim, što zahtijeva brijanje svakoga jutra, tako da sam nekoliko godina bio uskraćen. Kada sam bio na odmoru od želje i ljubavi sam pustio bradu", ispričao je on.

Dok je u kategoriji kocka brada, pobijedio je Vaso Kaluđerović, žiri je za najbolju sidro bradu proglasio onu koju nosi fotoreporter “Vijesti” Luka Zeković, a specijalnu nagradu dobio je i jedan od dvojice takmičara iz inostranstva, Mohamed iz Libije.

Voditelj programa bio je Karlo Zagorac, frizer poznat i po učešću u rijaliti šouu Veliki brat, ali je domaćin ipak bio njegov podgorički kolega Zoran Vukčević.

"Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna, kao što je u Beogradu i u Mostaru”, kazao je on, a zatim se osvrnuo na posebnu nagradu "Počasna brada Podgorice grada", koja je dodijeljena na osnovu glasova putem interneta.

"Glumac Branimir Bane Popović je za korak pobijedio košarkaša Nikolu Mirotića i kolegu Momčila Otaševića, a u konkurenciji su bili i novinar Sead Sadiković, koji je završio četvrti i košarkaš Bojan Dubljević", otkrio je Vukčević.

On je iskoristio priliku i da skrene pažnju na humanitarni dio manifestacije, odnosno važnost redovnih pregleda prostate.

"Konsultovao sam se sa urolozima, Petrom Kavarićem između ostalih i on se veoma radovao što smo započeli ovu priču. Ako od ovih 200 ili 300 muškaraca, koliko ih je bilo danas, deset odsto ode na pregled napravili smo veliki uspjeh. I sam sam imao zdravstvenih problema i znam koliko je značajno da se bolest preduhitri i spriječi", poručio je on.

Održana i takmičenja u obaranju ruka i ispijanju piva

Najveća gužva i uzbuđenje su vladali na samom početku manifestacije, kada su kao propratni dio, održana takmičenja u obaranju ruku i ispijanju piva.

Martin Dušević daleko je iza sebe ostavio 15 drugih takmičara, jer mu je trebalo svega četiri sekunde da popije kriglu svijetlog.

"Nisam puno vježbao, možda par minuta za šankom prije takmičenja. Mada nije mi strano da pijem brzo pivo", rekao je Dušević i priznao da alkohol nije pio mjesec dana.

"Došao sam zbog nagrade. Što se konkurencije tiče, ima samo jedan momak u Crnoj Gori, ali on danas nije došao", odgovorio je on.

Jednako uspješna bila je i Jelena Mlađenović, koja je svoju praznu čašu spustila na sto, dok su ostale tri takmičarke tek do pola ispile pivo iz svojih.

"Nisam planirala da se prijavim i ni ne pijem pivo, već votku. Možda sad pređem na pivo ili prestanem da pijem. Nisam ni ranije previše pila, ali tek sad neću", uz smijeh je kazala Mlađenović.

Popović: Obrijao sam se prije nekoliko dana

Počasnu bradu glavnog grada, gdje su u konkurenciji bile poznate ličnosti iz Podgorice, odabrali su korisnici Interneta, a pobjednik Branimir Bane Popović, nagradu je preuzeo sa veoma kratkom bradom, ali je za to imao objašnjenje.

“Obrijao sam se prije nekoliko dana neznajući da će se ovo desiti i kada mi je Zoran rekao, bio sam veoma srećan. Posljednjih mjeseci sam gajio bradu, jer sam slomio nogu, pa sam ležao kod kuće i nisam izlazio dosta dugo. Prije par dana mi je Sofija, moja ćerkica rekla: 'Tata, obrij bradu da se možemo ljubiti'”, prepričao je on.

Galerija

Bonus video: