Cipela Marije Antoanete prodata za skoro 44.000 eura

Kraljica Marija Antoaneta, austrijskog porijekla, kojoj je zajedno sa suprugom kraljem Lujem XVI odrubljena glava na giljotini u 18. vijeku i dalje fascinira svijet, navela je aukcijska kuća koja je procijenila da će cipela biti prodata za 8.000 do 10.000 eura

5261 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bijela svilena cipela koja je pripadala francuskoj kraljici Mariji Antoaneti prodata je u nedelju na aukciji za 43.750 eura, saopštila je aukcija kuća Ozna.

Prednji dio cipele je od svile, zadnji od jagnjeće kože, a ima i četiri preklopljene trake, kožni đon i petu od lakirane sive kože, navela je aukcijska kuća i dodala da je cipela duga 22,5 centimetra što odgovara broju 36.

Cipelu, koja je predata prijateljici lične sobarice kraljice Marije Antoanete, čuvali su potomci te žene koja je preminula 1816. godine.

Kasnije je bila na prodaji i imala je nekoliko vlasnika.

Kraljica Marija Antoaneta, austrijskog porijekla, kojoj je zajedno sa suprugom kraljem Lujem XVI odrubljena glava na giljotini u 18. vijeku i dalje fascinira svijet, navela je aukcijska kuća koja je procijenila da će cipela biti prodata za 8.000 do 10.000 eura.

Bonus video: