Kako su na društvenim mrežama vidjeli rješenje za Trg nezavisnosti

Na društvenim mrežama objavljeno više montaža trga, a svima je najnteresantnija vodena površina planirana na centralnom dijelu

38234 pregleda 546 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Trga nezavisnosti u Podgorici bilo je više nego inspirativno za korisnike društvenih mreža.

foto: Screenshot

Tako je na društvenim mrežama objavljeno više montaža trga.

Svima je najnteresantnija vodena površina planirana na centralnom dijelu trga.

foto: Screenshot

Tako su je neki vidjeli kao "idejno rješenje" za postavljanje šolje kafe, za slijetanje NLO-a, ali i kao bazen za neke ličnosti iz javnog života.

foto: Screenshot

Glavni grad juče je objavio fotografiju budućeg izgleda Trga, nakon što je žiri pregledao svih 35 idejnih rješenja dostavljenih do definisanog roka za predaju konkursnih radova, odnosno do 30. oktobra.

foto: Screenshot

Kako je juče saopšteno iz Glavnog grada, većinom glasova članova Žirija prva nagrada dodijeljena je radu pod šifrom 070546241, a druga nagrada radu pod šifrom COLLIS91.

foto: Screenshot

"Žiri je jednoglasno odlučio da se treća nagrada dodijeli radu pod šifrom PROBONOPUBLIKO, i dva otkupa radovima pod šiframa SQR888 i IS1215. Takođe, posebne pohvale su upućene radovima pod šiframa NIN515, ALN010923 i MDMNB", saopšteno je iz Glavnog grada.

Povezani članci

20. Novembar 2020.

Završen konkurs za idejno rješenje Trga nezavisnosti

Bonus video: