NAJBOLJI BOŽIĆNI POKLON

Družili se 60 godina, a onda otkrili da su braća

Rođeni na Havajima 15 mjeseci jedan poslije drugog, upoznali su se kada su u šestom razredu igrali fudbal u školi u Honoluluu
2 komentar(a)
Havaji braća, Foto: Beta-AP
Havaji braća, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.12.2017. 08:22h

Dvojica stanovnika Havaja koji su odrasli kao najbolji prijatelji, otkrili su da su braća, što su povodom Božića objelodanili svojim porodicama.

Alan Robinson i Volter Mekfarlen su prijatelji već 60 godina. Rođeni na Havajima 15 mjeseci jedan poslije drugog, upoznali su se kada su u šestom razredu igrali fudbal u školi u Honoluluu. Svaki za sebe, tragali su za svojim porijeklom, jer Mekfarlen nije upoznao oca, a Robinson je usvojen.

Lokalna TV KHON iz Honolulua je prenijela da se Mekfarlen, poslije neuspješne potrage na internetu i društvenim mrežama, okrenuo porodičnoj istoriji i veb stranici za poređenje podataka o DNK.

"Kada je počeo da dobija podudarne podatke, bacili smo se u provjeru", rekla je njegova ćerka Sindi Mekfarlen-Flores.

Najveće poklapanje - sa identičnim hromozomima X, imao je neko s korisničkim imenom "Robi737". Robinsonov nadimak je Robi, a i on je bio pilot "boinga 737" za "Aloha erlajns", rekla je Mekfarlen-Flores.

Ispostavilo se da je Robinson koristio istu internet stranicu da bi našao odgovore o svojoj porodici. Kasnije su saznali da im je majka ista.

"To je bio šok," rekao je Mekfarlen.

To su otkrili prijateljima i porodicama tokom predbožićne zabave u subotu.

"To je neopisivo iskustvo, ogromno", rekao je Robinson.

Njih dvojica sada planiraju da putuju i uživaju u penziji.

"Ovo je najbolji božićni poklon koji sam ikada mogao zamisliti", rekao je Robinson.