DESET ZANIMLJIVIH INSTAGRAM PROFILA POZNATIH MUZIČARA

Uvijek ima nešto zbog čega ih valja pratiti

Kod Majli Sajrus ima svega - od tetovaža, nevještih fotošop intervencija u kojima “lijepi” svoju glavu na tuđe tijelo, do selfija
89 pregleda 1 komentar(a)
Bijonse
Bijonse
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Između gomile slika mačaka, hrane i ljudi koji se naslanjaju na toranj u Pizi kojim je Instagram zatrpan, nađu se i oni koji se ne uklapaju u šablone i uvijek nude nešto novo i zbog čega ih vrijedi pratiti. Portal muzika.hr sastavio je listu deset zanimljivih Instagram profila poznatih muzičara, koji će njihovim fanovima donijeti oduševljenje, dok će biti zabavni i onima koji to nisu.

Vejn Kojn

Frontman “Flaming Lipsa” je i inače uvrnut, poseban, autentičan. Njegov je Instagram profil jednako psihodeličan kao i njegova muzika i tu ima svega i svačega, pa recimo možete naići na fotografije njegovih umjetničkih projekata. Jedan od njih je “The King’s Mouth”, zastrašujuća i bizarna skulptura oblikovana poput glave u koju možete ući. Ako ništa drugo, isplati se pratiti ludog Vejna makar da bi se svako malo podsjetili da postoje i druge stvarnosti pored ove naše.

FKA Twigs

Lijepo, ali čudno - dobar je opis za muziku, al ii za Instagram profil engleske pjevačice. Ona zaista voli da se igra sa Instagramom koji joj služi kao neka vrsta produžetka njene muzičke priče, a nedavno objavila i “AVANTgarden”, fanzin koji možete čitati (i gledati) samo na toj društvenoj mreži. Iako je riječ o izdanju koje se bazira na vizuelnom doživljaju, pa je samim tim savršeno  za ovu društvenu mrežu, nije ga teško uz malo više riječi zamisliti ni u štampanom izdanju .

St. Vincent

Eni Klark, koja se krije iza pseudonima St. Vincent zaista zna da dobro zabavi svoje pratioce na Instagramu. Ima oko za apsurdne trenutke i humoristične situacije, a takođe se poigrava i sa modom, promoviše svoju muziku i slika se poznatim osobama koje joj nešto znače. Tako je bila veoma srećna kad je objavila fotografiju sa rediteljem Vimom Vendersom, al i sliku kutije za picu iz Češke na kojoj je ilustracija lika koji je podsjeća na Džordža Klunija.

Rijana

Rijana je jedna od onih pop zvijezda koje savršeno barataju Instagramom i poklanjaju mu dosta pažnje. Mnogo je toga zanimljivog na njenom profile, od avatara do prizora čistog, raskošnog slavljenja života. Doduše potrebno je malo se probijati kroz oglase za njenu liniju odjeće, ali se isplati.

Majk Mils

Ako vam ovo ime nije poznato, ne paničite. To samo znači da vjerovatno niste baš veliki fan R.E.M.-a jer je riječ o njihovom basisti i jednom od osnivača benda. Vijest o ponovnom okupljanju poznatog američkog sastava mogla bi da se prvi put pojavi baš na ovom Instagram profilu, a dok je čekamo možemo pratiti njegova putovanja po svijetu i uživati u zabavnim prizorima i  odličnim šalama

Cat Power

Jedna od najboljih stvari kod Instagram profila Čen Maršal, koja je poznatija po svojem umjetničkom imenu Cat Power, je gotovo potpuni izostanak samopromocije. Ona društvenu mrežu koristi kako bi fanovi i ostali dobili kratke isječke iz njenog svijeta, iz onoga što joj je važno - ponekad su to političke poruke, a ponekad poezija, ali jasno je da koristi vlastitu poziciju kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna i promovisala ideje do kojih joj je stalo.

Majli Sajrus

Ne mora vam se sviđati njena muzika, ali da zna sa Instagramom - zna! Njen profil je nevjerojatno nasumičan, nesvakidašnji postmoderni haos sa dosta šarma. Od fotografija tetovaža, nevještih fotošop intervencija u kojima “lijepi” svoju glavu na tuđe tijelo, preko selfija i motivacionih poruka do političkih izjava i sumanutih trenutaka koje dijeli sa svojim prijateljem, gore pomenutim Vejnom Kojnom. Sve u svemu, ništa mudro, ali istinski zabavno, šareno i blještavo.

Bijonse

Najveća R’n’B zvijezda na planeti može se pohvaliti brižno održavanim Instagram imidžom. Tu nećete naći jednu mutnu fotografiju ili slučajni kadar, sve je precizno osmišljeno i složeno u savršeni kolaž kojem je funkcija da održava ono za što Bijonse vjerovatno vjeruje da jeste - kraljica današnje popularne muzike.

Ezra Kenig

Frontmen Vampire Weekenda je poznat po oštrom, ciničnom i inteligentnom humoru. On voli da se ruga drugima i čini to često, pa se čini da se dobro zabavlja dok vodi svoj Instagram profil. Odličan je u selfijima kojima kopira poze velikih diva, a dovoljno mu je da postavi fotografiju klima uređaja pa da fanovi počnu da ga ispituju kad će novi album. Nepretenciozno i opušteno.

Tejlor Svift

Mlada pjevačica se zaletjela da zamijeni Bijonse na tronu, a ako pogledate njen Instagram profil učiniće vam se da je vrlo moguće da će to ostvariti. Jer tu sve pršti isključivo od besramne samopromocije, ali je svejedno estetski užitak gledati sve te pedantno obrađene fotografije, zaviriti u svijet glamura i diviti se energiji koju ona ulaže u sve to.