Restorani u Dubaiju nude popuste onima koji su vakcinisani protiv koronavirusa

Tri restorana koja vodi grupac Gejts Hositaliti nude popust od 10 odsto svim gostima koji su primili prvu dozu vakcine i 20 posto onima koji su primili obje.

5374 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Restorani u Dubaiju počeli su da nude popuste gostima koji su vakcinisani protiv koronavirusa, nastojeći da na taj način doprinese borbi protiv pandemije koronavirusa, a da se pritom ne primjenjuju mjere zatvaranja.

Tri restorana koja vodi grupac Gejts Hositaliti nude popust od 10 odsto svim gostima koji su primili prvu dozu vakcine i 20 posto onima koji su primili obje.

Da bi ostvarili popust, gosti moraju pokazati dokaz o tomu da su se vakcinisali, odnosno potvrdu doktora, piše portal Medikal Ekspres.

I iako su brojni ljudi pozdravili takav potez, on je podstakao rasprave na društvenim mrežama.

"Je li to još jedan marketinški trik ili istinski motiv da se vakniciniše što više ljudi?" stoji u jednom od tvitova.

Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su da su dosad vakcinisali oko 2.5 miliona od oko 10 miliona svojih stanovnika, po čemu su drugi u svijetu nakon Izraela.

Dubai je i dalje otvoren za turiste

UAE je s masovnom vakcinacijom započeo u decembru, kada su vlasti odobrile vakcine kineske kompanije Sinofarm, američkog proizvođača lijekova Fajzera i njemačkog partnera BioNTeka, a već su vakcinisali 2.5 miliona ljudi.

Zdravstvene vlasti u Dubaiju ove nedjelje izvještavale su da će morati da smanje tempo vakcinacije jer je Fajzer najavio odgađanje pošiljke zbog radova u svojoj fabrici u Belgiji. Vakcina kineskog Sinofarma i dalje je dostupna.

Uprkos naglom porastu broja slučajeva zaraze nakon Nove godine, Dubai je i dalje otvoren za turiste, a restorani rade uz pravila o pridržavanju fizičke distance.

Tokom vikenda mjere su pooštrene te je restoranima i kafićima naređeno da razmak između stolova povećaju s dva na tri metra.

U nedjelju su vlasti saopštile da je otkriveno 3.579 slučajeva zaraze Kovidom-19, što je novi najviši broj trinaesti dan zaredom. Dosad je evidentirano preko 277.000 slučajeva zaraze te 792 smrtna slučaja.