Bouvi odbio da igra negativca

Kristofer Voken je konačno odabran za ulogu Zorina, a neka vrsta omaža Bouviju je njegov izgled, poput Bouvijevog u “Let’s Dance”

4334 pregleda 1 komentar(a)
Bouvi, Foto: Billbord
Bouvi, Foto: Billbord

Od filma “Čovjek koji je pao na zemlju” Nikolasa Roga, pa do “Prestige” Kristofera Nolana, Dejvid Bouvi je prilično često prevazilazio očekivanja kad je riječ o njegovom glumačkom talentu. Istina, uglavnom su mu i davali uloge za koje mnogi nisu vjerovali da je sposoban da ih izvede, ali on bi na kraju uvijek trijumfovao… treba li bolji dokaz od filma “Čovjek slon”?.

Kao takvom, Bouviju je svojevremeno ponuđena uloga u franšizi jedne od najvećih britanskih institucija, filmu o Džejmsu Bondu. Pjevač je dobio priliku da preuzme ulogu negativca Maksa Zorina u “A View to a Kill”. Film je objavljen 1985. godine, a veći dio snimanja odvijao se u ljeto ’84. godine u kojoj Bouvi nije imao obaveza na turneji, njegov albuma “Tonight” snimljen je već u maju, pa je pjevač odlučio da prihvati ponudu. Konačno, Bouvi se ipak predomislio, šaleći se na sebi svojstven način da “nije htio da potroši pet mjeseci gledajući kako njegov dubler pada s litica”.

Uloga Bondovog negativca Maksa Zorina takođe je ponuđena i Stingu, budući da su reditelj Džon Glen i marketinški agenti željeli da angažuju muzičara. Želju su na kraju donekle ispunili angažovanjem Grejs Džouns, u ulozi MayDay, Zorinove ljubavnice i poslušnice. Bio je to, pokazalo se, izvanredan izbor.

Slavni pjevač i glumac koji je u to vrijeme tumačio Bonda, Rodžer Mur, takođe su imali prilično zanimljivu zajedničku prošlost. Naime, nekoliko godina ranije, dok se Bouvi borio da pobjegne iz kandži droge i britanskih poreza, našao se u Švajcarskoj, u mjestu nedaleko od Ženeve, bez igdje ikoga. Iznenada, Rodžer Mur je pokucao na njegova vrata i njih dvojica proveli su sjajno zajedničko vreme uz mnogo šale i mnogo alkohola. I to je bilo sjajno. Međutim, Mur je počeo da se pojavljuje iz dana u dan, uvijek u isto vrijeme, s istim anegdotama i pričama i Bouviju je dozlogrdilo. Zato se sakrivao ispod kuhinjskog stola, pokušavajući da izbjegne gospodina koji glumi Bonda.

Kristofer Voken je konačno odabran za ulogu Zorina, a neka vrsta omaža Bouviju je njegov izgled, poput Bouvijevog u “Let’s Dance”.

Bonus video: