Djelovi Nijagarinih vodopada zeleđeni

Britanski Independent piše da su turisti koji su se juče tamo zatekli mogli vidjeti i fotografisati velike komade leda kako plutaju rijekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom cijelog dana

7958 pregleda 47 reakcija 0 komentar(a)
Djelovi vodopada smrzli, Foto: Printscreen YouTube
Djelovi vodopada smrzli, Foto: Printscreen YouTube

Dijelovi Nijagarinih vodopada koji se nalaze u državi Njujork, na samoj granici SAD-a i Kanade zaledili su se tokom vikenda nakon što su se prošlog nedelje temperature u tom dijelu Amerike spustile na minus 18 stepena Celzijusa.

Britanski Independent piše da su turisti koji su se juče tamo zatekli mogli vidjeti i fotografisati velike komade leda kako plutaju rijekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom cijelog dana.

List piše da, premda se na nekim fotografijama čini da su vodeni slapovi u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje proticati ni uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na slapovima su zabilježene i tokom 2014. i 2015., kada je područje zahvatio polarni vorteks.

Poput mnogih američkih država i državu Njujork u posljednje dvije nedjelje zahvatio je hladni talas, a još sniježnih padavina u tom se području očekuje i u sljedećih nekoliko dana.

Posljednji su put ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni 2017. godine, kada je u tom dijelu države palo više od pola metra snijega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

Bonus video: