Crtači Zagora, Teksa i Dilan Doga na HSF-u

„Dogovor je bio lak, jer su svi autori čuli sve najbolje o festivalu”
128 pregleda 3 komentar(a)
Strip
Strip
Ažurirano: 11.12.2017. 18:03h

Volter Venturi i Đovito Nućo, strip crtači koji stoje iza čuvenih likova među kojima su i Zagor, Teks, Dilan Dog i stalni autori najpoznatije italijanske izdavačke kuće Bonelli Editore, prvi su najavljeni gosti dvanaestog izdanja Hercegnovskog Strip Festivala (HSF), koji se sljedeće godine održava od 7. do 12. septembra.

“Nastavljamo našu sjajnu priču dovođenjem autora koji pripadaju svjetskom kremu strip stvaralaštva. Iako je praktično juče završen ovogodišnji festival, mi smo za narednu godinu dogovorili gostovanje dvojice crtača koji spadaju među najvažnije u Bonelijevim izdanjima Zagor i Teks, oduvijek popularnim na našim prostorima“, saopštili su organizatori HSF-a.

Kako su otkrili, dolazak Venturija i Nuća su dogovorili lično na Mostarskom strip vikendu i to “veoma lako, jer su praktični svi autori čuli sve najbolje o hercegnovskoj manifestaciji”.

“Razgovor je trajao desetak minuta. Čuli su i vidjeli utiske naših ovogodišnjih gostiju Di Vićenca i Lučija i odmah su rekli da vrlo rado dolaze. Na ovaj način HSF nastavlja svoju misiju da svake godine u grad dovodi svjetske superzvijezde i najznačajnije strip autore i tako opravdavamo imidž u regionu jedne od najvažnijih manifestacija posvećenih veselim oblačićima“, poručuju iz HSF-a.

Venturi je rođen 1969. u Rimu, a sa 25 godina je objavio 12 brojeva svog prvog stripa Kapetan Italija, da bi poslije par žanrovskih projekata, postao član redovne crtačke ekipe Džona Doa i Detektiva Dantea. Prvog Zagora u boji čiji je autor i danas nacrtao je 2013. Nućo, koji je rođen 1970. u Čikagu, poslije studija umjetnosti, zainteresovao se za strip, a potom diplomirao arhitekturu kojom se aktivno bavi. Godine 2005. ulazi u ekipu crtača Duha sa Sjekirom i 2010. izdaje prvu autorsku priču za koju je tekst radio Moreno Buratini.

Bonus video: