Pomozite Hristini i Dragani da otputuju na Arktik

Popović i Čejović su se prijavile za švedski projekat Fjallraven, koji je osmišljen 1997. i od tada svake godine 20 najsrećnijih kandidata iz različitih krajeva svijeta dobija priliku da sankama koje vuku psi napravi krug oko Sjevernog pola
389 pregleda 0 komentar(a)
Hristina Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Hristina Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.12.2017. 13:24h

Glumica Hristina Popović, najpoznatija po ulogama u filmovima “Parada”, “Mali Budo” i “Jesen samuraja”, ovih dana privlači pažnju medija, ali ne novom ulogom, već željom da otputuje na Arktik.

Naime, Popović se prijavila za švedski projekat Fjallraven, koji je osmišljen 1997. i od tada svake godine 20 najsrećnijih kandidata iz različitih krajeva svijeta dobija priliku da sankama koje vuku psi napravi krug oko Sjevernog pola.

Dok je za učesnike ovo prilika da testiraju svoju izdržljivost, za Fjallraven brend zimske garderobe i asesoara, koji finansira cijeli projekat, ovo znači isprobavanje kvaliteta njihovih proizvoda.

Međutim, da bi se glumica našla među 20 učesnika koji će otputovati na Arktik, potrebno je da dio 15. decembra prikupi oko 50 hiljada glasova, a u razgovoru za “Vijesti” Popović otkriva zašto treba glasati za nju.

Za Hristinu možete glasati OVDJE.

"Fjallraven Polar je ekspedicija svjetskog glasa koja se održava na Arktiku. Bira se dvadeset ljudi iz cijelog svijeta, znači po dvoje iz svake grupe. Srbija je u grupi Centralna Evropa i tu sam trenutno treća, a Crna Gora je u grupi Svijet. Tako da nismo u konkurenciji i slobodno možete da glasate i za mene i za Draganu Čejović, crnogorsku predstavnicu, pa da se lijepo tamo nađemo jedna drugoj u toj nedođiji. A i ja sam valjda neka Crnogorka”, uz smijeh kaže glumica, koja je i u ranijim intervjuima za “Vijesti” isticala da su njeni roditelji sa Cetinja.

Popović dalje objašnjava zbog čega je njen san da započne avanturu koja počinje u Signaldalenu u Norveškoj, a završava se u Vakarajarvi u Švedskoj.

"Pored toga što sam o Arktiku najviše čitala u stripovima Marti Misterije i što maštam da u toj bjelini i hladnoći ima nečeg magičnog, volim i radujem se druženju sa ljudima iz najrazličitijih djelova planete i u kulturološkoj razmjeni”, pojašnjava ona.

"Takođe vjerujem da kada izađemo iz zone komfora i boravimo u ekstremnijim uslovima, da je neka promjena neminovna. I da kroz avanture takođe rastemo i razvijamo se na raznim planovima, odnosno postajemo bolji ljudi”, poručuje Popović.

Ona u svojoj biografiji na sajtu Fjallraven navodi da živi u Srbiji, Njemačkoj i Južnoj Africi.

“Malo kasnim sa aplikacijom, jer sam za nju saznala prije nekoliko dana. Moj prijatelj mi je preporučio da se prijavim, jer zna da je moj najveći san da na sjevernom polu vozim sanke koje vuku psi”, poručuje ona u videu i dodaje da je to bila neka vrsta njenog poziva.

"Svaka moja ćelija vapi za zvukom tim sanki, snijega i pasa”, ističe glumica, koja se pohvalila i da je triatlonac i majka petogodišnje “autentične, pričljive i hiperaktivne ćerke”.

"Zato molim vas - treba mi pet dana mira i tišine. Ovo je ujedno i životna i jedinstvena prilika da jedem šest hiljada kalorija dnevno bez osjećaja krivice, kako bih preživjela ovaj izazov”, našalila se ona.

Na pitanje “Vijesti” da li je samovjerena i da li vjeruje da može dobiti dovoljno glasova, s obzirom na to da je trenutno na trećem mjestu u kategoriji centralna Evropa, Popović kaže:

“Ako mi i zafali vjere u sebe ne fali mi vjere u vas! Glasajte i dijelite na društvenim mrežama i onda ćemo uspjeti. Hvala vam!”, poručila je glumica, koja trenutno ima preko 8.000 glasova.

Dragana Čejović jedina kandidatkinja iz Crne Gore

Za jedinog kandidata iz Crne Gore, Draganu Čejović, koja je sa skoro 5.200 glasova na sedmom mjestu, to se može učiniti u grupi “Svijet”.

Za Draganu možete glasati OVDJE.

"Ja sam Dragana. Rođena sam u Crnoj Gori prije 51. godinu, a tokom polovine njih sam živjela u Grčkoj. Ovdje me je doveo grčki bog ljubavi Eros. Upoznala sam majku prirodu tek nedavno, ali posljednjih pet godina pravim ogromne korake. Nadam se da moja aplikacija može biti dobar motivator ljudima mojih godina. Jer na kraju, godine su samo broj”, poručila je Čejović u svojoj biografiji na sajtu.

Bonus video: