„QM gaming“ pobjednik turnira

Održano nacionalno finale u regionalnim kvalifikacijama za Svjetsko studentsko takmičenje u Valorantu

3813 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Studentska ekipa „QM gaming“ pobjednik je nacionalnog finala u regionalnim kvalifikacijama za Svjetsko studentsko takmičenje u Valorantu, Red BullCampusClutch, koje je zakazano za jul.

Pobjedom u crnogorskom finalu, pet takmičara tima “QM gaming” dobilo je priliku da se u regionalnom finalu bori za prvo mjesto i time učešće na prvom masovnom globalnom finalu u Valorantu.

Petočlani pobjednički tim nagrađen je sa pet vaučera od po 100 eura za nabavku opreme u radnji “PC gamer” i pet pari slušalica “Steelseries Arctis” koje je obezbijedio Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG). Red Bull Campus Clutch prvi globalni studentski turnir u gejmingu za igru o kojoj se najviše govori, najgledaniju i najigraniju igru godine - Valorant, što je prepoznao i Savez elektronskih sportova Crne Gore obezbjeđujući nagradni fond za crnogorske finale.

Na globalnom nivou, studentske ekipe će se boriti za novčanu nagradu od 20.000 eura.

Pored vrijedne novčane nagrade, ono što je zanimljivo za Red Bull Campus Clutch je činjenica, da je to prvi gejming turnir koji se održava širom svijeta, jer su do sada, iako je gejming industrija posljednjih godina zabilježila ogroman i nezaustavljiv rast, svi prethodni turniri bili lokalni, bez mogućnosti da se takmiče na međunarodnom nivou.

Iako je Valorant igra pucanja u prvom licu (FPS), igra se u timovima od po pet igrača, što je savršeno za igrače koji imaju dobro istrenirane reflekse za izvođenje preciznih pokreta oružjem. Stvoren od kreatora League of Legends, Riot Games, Valorant je igra zasnovana na principu “search and destroy”, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem iste.

Bonus video: