Mačak koji je donio sreću Hamiltonu, a Fetela skupo koštao

Druga trka sezone Formule 1 održava se na prostoru koji je dom jednog mačka. Njegovo ime je Formulino, a on je kralj tamošnjih bokseva

4748 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Formula 1 ovog vikenda počinje svoju evropsku sezonu. Nakon premijere u Bahreinu krajem marta, najbržem karavanu svijeta domaćin će biti Italija, odnosno legendarna staza Imola.

Druga trka sezone održava se na prostoru koji je dom jednog mačka. Njegovo ime je Formulino, a on je kralj tamošnjih bokseva.

Imola se prošle sezone, zbog promjena F1 kalendara uslovljenih pandemijom koronavirusa, vratila i bila domaćin prve trke još od 2006. godine. Tokom tadašnjih priprema za trkački vikend, u boksevima se pojavio i mačak koji je brzo postao domaćin timovima.

Tako je Formulino prisustvovao sastancima timova i organizatora, ali i prekinuo razgovor četvorostrukog šampiona svijeta Sebastijana Fetela, koji nije bio previše oduševljen prisustvom ovog mačka.

“Ako dođe da te vidi, donijeće ti sreću”, rekao je Fetelu novinar Sky Sportsa Ted Kravic, sa čim se nije složio Njemac.

“Ne volim mačke. Nemam ništa da mu dam, a i čini se da je malo gojazan”.

Više ljubavi Formulinu je pokazao Luis Hamilton, čiji je boks takođe posjetio ovaj mačak.

Sedmostruki svjetski prvak pomazio je Imolinog domaćina, a to mu je zapravo donijelo i sreću. Sa treće pozicije u trci, Hamilton je stigao do prvog mjesta i ostvario svoju prvu pobjedu na Imoli.

Fetelu se nije isplatilo ignorisanje, pa je završio 12. Zanimljivo, u pit stopu tokom trke se zadržao 13 sekundi, zbog problema sa skidanjem jednog točka na bolidu. Slučajnost?

Fanovi na Twitteru tako ne misle, pa su već pisali o rivalstvu Fetela i Formulina koje se mora riješiti ovog vikenda.

Formulino inače ima i Instagram profil, gdje se navodi da je “vlasnik Imole”, a pred ovaj trkački vikend dobio je i VIP propusnicu, što u vremenu pandemije dobijaju samo osobe od velikog značaja. A ko je važniji od vlasnika ove mitske staze?

CUKO.ME

Bonus video: