Odali počast Polu Makartniju

Serija markica sa likom slavnog Bitlsa

“Pol Makartni je i dalje centralna vitalna figura roka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmerno, ali čiji rad i dalje izaziva pažnju javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih muzičara i muzičkoj ikoni u Velikoj Britaniji”

3587 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Royal Mail press
Foto: Royal Mail press

Nakon Dejvida Bouvija i Eltona Džona, nekadašnji član Bitlsa Pol Makartni je treći britanski muzičar koji će se naći na poštanskim markama britanskog Royal Maila.

Nova kolekcija poštanskih maraka napravljena je u saradnji s Makartnijem i trebalo bi da bude objavljena 28. maja. Među poštanskim markama koje će biti objavljene povodom nevjerovatne karijere Makartnija nalazi se i set od osam naslovnica LP-a iz njegove solo karijere, a uključuje i njegov posljednji studijski album “McCartney III”.

Preostale četiri poštanske marke sadrže slike koje obuhvataju tri decenije Makartnija tokom rada u studiju.

Predstavnik Royal Maila Dejvid Gold je povodom izdavanja poštanskih marki posvećenih liku i djelu Pola Makartnija izjavio:

“Pol Makartni je i dalje centralna vitalna figura roka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmerno, ali čiji rad i dalje izaziva pažnju javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih muzičara i muzičkoj ikoni u Velikoj Britaniji”.

Prije Pola Makartnija na poštanskim markama britanski Royal Mail je na isti način odao počast Dejvidu Bouviju 2017. godine i Eltonu Džonu 2019. godine. M.V.

Preporučujemo za Vas