Cuko otkriva: Evo koje voće i povrće može da jede vaš pas

Psi naime nemaju potrebu za voćem i povrćem kao i ljudi, ali to ne znači da našim ljubimcima voće i povrće nijesu ukusni, a uz to imaju i manje kalorija od kolačića koje dobijaju

9019 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukoliko ste odlučili da u svoju ishranu ubacite više voća i povrća, vaš pas vam može pomoći u procesu zdravije ishrane.

Ako vaš pas već konzumira hranu namijenjenu za njega, poput granula koje ste izabrali uz savjet sa veterinarom, onda ga možete počastiti i nekim voćem ili povrćem umjesto poslastica.

Psi naime nemaju potrebu za voćem i povrćem kao i ljudi, ali to ne znači da našim ljubimcima voće i povrće nijesu ukusni, a uz to imaju i manje kalorija od kolačića koje dobijaju.

Banana je voćka koju će vaš pas bez problema i ustezanja “smazati”. Ipak, bananu je, ističu stručnjaci, najbolje zalediti prije nego je ponudite cuku, kako ne bi nastao opšti nered po kući.

Mnogi psi vole i krišku jabuke. Pazite pak da ne ostane špica u jabuci, jer to može da bude opasno po vašeg psa, te da čak izazove i gušenje. Zbog toga je najbolje isjeći jabuku na kriške i dati je psu.

Psi vole i šargarepe, što je još jedan proizvod koji bez problema možete dati vašem psu. Ukoliko vam se čini da vašem cuku ne bi odgovarala sirova šargarepa, onda je malo prokuvajte i isjeckajte u posudicu.

Psi jedu i krastavce, no dobro operite krastavac i očistite sjemenke prije nego li ga date vašem ljubimcu.

Na listi se nalaze i proizvodi poput brokolija, pasulja, graška ili tikvica.

Ukoliko vaš pas pak odbija neki od ovih proizvoda, ne treba ga prisiljavati, već mu ponuditi neki drugi proizvod, a odabir povrća i voća koji pas konzumira je najbolje uraditi u dogovoru sa veterinarom.

Bonus video: