Pronađen tigar koji je nedjelju dana lutao Hjustonom

Viktor Kuevas, čija žena je vlasnica tigra, trenutno je u pritvoru nakon što je početkom prošle sedmice pobjegao od policije sa tigrom

2111 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter

Tigar koji je prošle sedmice viđen kako luta jednim naseljem u Hjustonu u Sjedinjenim Američkim Državama pronađen je, saopštila je policija iz tog grada i dodala da tigar, nazvan Indija, djeluje nepovrijeđeno.

Viktor Kuevas (26), čija žena je vlasnica tigra, trenutno je u pritvoru nakon što je početkom prošle sedmice pobjegao od policije sa tigrom. On je prethodno bio pušten uz kauciju zbog optužnice za ubistvo iz 2017, prenosi CBS.

Komandant hjustonske policije Ron Borca rekao je da je vlasnica tigra Kuevasova žena, a o njegovoj lokaciji je poruku policiji poslala njena drugarica. Nakon toga je Kuevasova žena predala tigra policiji, prenosi N1.

Borca je naveo da dok policija nije tačno sigurna gdje je tigar bio cijelu sedmicu, supruga Kuevasa tvrdi da zna „gdje se nalazio u svakom trenutku“. Borca je kazao da je Indija od utorka do subote bila kod raznih ljudi, ne imenujući ih.

Kuevasova žena je rekla da imaju tigra devet mjeseci, mada njen muž tvrdi da je samo ona vlasnik životinje. Njegov advokat je to potvrdio, rekavši da ipak Kuevas provodi „dosta vremena sa Indijom“.

„Viktor se dosta brine o ovoj mački. Voli je. Razumno je pretpostaviti da je Viktor bio dio života mačke od kada je bila mladunče“, rekao je njegov advokat.

Protiv Kuevasove supruge za sada nije podignuta optužnica, ali prema riječima Borce, istraga je u toku. On je, takođe, rekao da je u Hjustonu zabranjeno držati tigrove kao ljubimce.

Bonus video: