I Rafael Nadal kao transformers

“Nije teško pogoditi da je sljedeća i posljednja teniska legenda Rodžer Federer koji će se ubrzo priključiti njima dvojici. Naravno, sportisti su mi baš sada inspirativni jer u ovom vremenu korone barem malo nam uljepšaju dan svojom igrom, dok ih pratimo putem malih ekrana”

10599 pregleda 80 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Đorđe Cmiljanić
Foto: Đorđe Cmiljanić

Nakon što je sa skulpturom od auto-otpada posvećenu proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću najavio seriju robota koje će praviti u čast sportista, crnogorski umjetnik Danilo Baletić završio je još jednog. Novi transformers posvećen je takođe teniseru Rafaelu Nadalu.

“Trenutna inspiracija mi je da napravim teniske legende i predstavim ih svjetskoj publici. A legendarni trio kao tema zaslužuje spomenike u vidu transformersa da bi buduće generacije podsjetili da se bez mukotrpnog rada, želje, istrajnosti ne sanjaju snovi koje su oni dostigli”, poručuje u razgovoru za Vijesti Baletić.

Sve skulpture iz ove serije “Legende”, predstavljaju dobre transformerse- autobote.

“Sportisti kao i umjetnici predstavljaju pozitivni duh vremena, ma kako mi pojedinačno cijenili njihov rad ili navijali za njih”, dodaje umjetnik, a na pitanje hoće li samo raditi tenisere u seriji Legende, ili su mu inspirativni i neki drugi sportisti, odgovara:

“Nije teško pogoditi da je sljedeća i posljednja teniska legenda Rodžer Federer koji će se ubrzo priključiti njima dvojici. Naravno, sportisti su mi baš sada inspirativni jer u ovom vremenu korone barem malo nam uljepšaju dan svojom igrom, dok ih pratimo putem malih ekrana”.

Obećava da će uskoro i transformers posvećen Federeru biti gotov.

“Rafa se konstruisao nekoliko mjeseci jer ih sve radim najedno”, objašnjava Baletić.

I Nadal, ali i Đoković jednako su mu bili zahtjevni za izradu.

“Isto kao i da me pitate ko je najbolji teniser svih vremena. Na nama je da uživamo u dobroj igri koju nam pružaju i rivalitet koji nam pokazuju dok prebacaju lopticu preko mreže”, poručuje Baletić.

Transformersi Novak i Rafael kako kaže, čekaju društvo kako bi krenuli u svoju misiju - podsticanje ljudi da čuvaju životnu sredinu.

“Sa još nekoliko svojih kolega će zajedno krenuti na turneju. Već su u najavi neke vrlo zanimljive izložbe, ali o tome više kada se dese”, zaključuje Baletić.

Legendarni trio kao tema zaslužuje spomenike u vidu transformersa da bi buduće generacije podsjetili da se bez mukotrpnog rada, želje, istrajnosti ne sanjaju snovi koje su oni dostigli

Bonus video: