Osmogodišnjak prodao svoje blago kako bi spasio život cuku

Priča malenog Brajsona postala je viralna nakon što je objavio da prodaje svoju kolekciju Pokemon karata. Razlog za prodaju je bila činjenica da je njegovom štenetu Brusu bio potreban tretman za parvovirus koji je koštao 700 dolara

3682 pregleda 3 komentar(a)
Brajson Kliman, Foto: Printscreen Twitter
Brajson Kliman, Foto: Printscreen Twitter

Osmogodišnji Brajson Kliman iz Libanona u američkoj saveznoj državi Virdžinija nije razmišljao kada je morao da odluči – novac ili život svog ljubimca.

Priča malenog Brajsona postala je viralna nakon što je objavio da prodaje svoju kolekciju Pokemon karata. Razlog za prodaju je bila činjenica da je njegovom štenetu Brusu bio potreban tretman za parvovirus koji je koštao 700 dolara.

Njegovi roditelji nijesu imali novca za tretman, pa je Brajson odlučio da proda svoju kolekciju kartica, koje znaju da dostignu i ogromnu vrijednost.

“Bio sam tužan zbog Brusa. Moj brat i sestra se obično igraju zajedno, a ja nemam sa kim. Zato se uvijek družim sa svojim psom”, rekao je Brus za televiziju WCYB.

Ljudi su reagovali, pa je Brajson prve noći prodaje zaradio 65 dolara, a onda skupio i 800 dolara. Pokrenuta je i kampanja na društvenim mrežama, pa je Brajson na kraju skupio preko 5.300 dolara.

Njegov cuko je sada na terapijama, a ostatak novac ovaj mališan će utrošiti na druge bolesne pse u zajednici.

cuko.me

Bonus video: