Napušteni dvorac u Toskani bio je najveća laboratorija droge u Evropi (FOTO)

Uprkos tome što je bio u pogrešnim rukama određeno vrijeme, dvorac je uglavom u originalnom stanju, a privukao je i interes iz Holivuda

15625 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prelijepi italijanski dvorac krije mračnu tajnu, jer je nekada bio najveća laboratorija za proizvodnju droge koja je otkrivena u Evropi.

Dvorac se nalazi u Toskani i sada je potpuno prazan jer je napušten prije 20 godina. Ipak, u dobromje stanju, posjeduje više od 150 prostorija i smješten je u parku površine veće od 170.000 kvadratnih metara. Na tom području se nalaze fontane i pećine.

Dvorac je poznat pod nazivom Castello di Sammezzano, izgradili su ga španski plemići početkom 17. vijeka i ima bogatu istoriju. Nakon što je bivši vlasnik osuđen za prevaru tridesetih godina prošlog vijeka, imanje je imalo nekoliko namjena, piše portal Klix.ba.

Nakon Drugog svjetskog rata je dvorac pretvoren u hotel i restoran, ali stvari su se promijenile. Tokom osamdesetih godina prošlog vijeka ga je preuzela narko banda koja ga je koristila za proizvodnju droge.

Na kraju je operacija razbijena tokom policijske racije, a pronašli su i četiri hemičara. Svi koji su bili umiješani su uhapšeni, uključujući vlasnika.

Uprkos tome što je bio u pogrešnim rukama određeno vrijeme, dvorac je uglavom u originalnom stanju, a privukao je i interes iz Holivuda. U njemu su snimani pojedini filmovi među kojima je i "The Tale of Tales".

Bonus video: