Seksi blizankinje se iščupale iz kandži anoreksije: Plakale smo kad smo pogledale na vagu

Nakon konsultacija sa nutricionistom, počele su sa 16-nedjeljnim programom na dobijanju kilaže i oblikovanja mišića
135 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2017. 15:49h

Lični treneri Aoife i Kiara Tab (21) ugojile su se po skoro 10 kilograma za pet mjeseci nakon što su shvatile da imaju problema sa kilažom.

Blizankinje iz Irske proputovale su svijet kao profesionalne plesačice. Dešavalo se da nastupaju i šest noći u nedjelji.

Takav ritam učinio je da im težina spadne na 46 kilograma, uprkos tome što su dnevno u prosjeku unosile 1.800 kalorija. Ovo ih je učinilo nesigurnim i spremnim da promijene svoju dnevnu rutinu.

Danas bliznakinje imaju oko 56 kilograma, i vratile su se na svoj konfekcijski broj. Dnevno unose između 2.000 do 3.000 kalorija.

"Bile smo na najnižoj kilaži i vratile smo se sa tromjesečne turneje po Portugalu. Plesale smo i šest noći u sedmici, ponekad radile i dodatni posao. Kada smo se vratile kući i stale na vagu, obje smo zaplakale. Nijesmo mogle da vjerujemo koliko smo izgubile na težini, nijesmo željele da budemo ovako mršave", kaže jedna od sestara.

Nijesu bile zadovoljne izgledom. Kako kažu, trebale su da izgledaju jako, fit i zdravo.

"Znale smo da odmah moramo da promijenimo nešto."

Nakon konsultacija sa nutricionistom, počele su sa 16-nedjeljnim programom na dobijanju kilaže i oblikovanja mišića.

"Sada se osjećamo srećno u svojoj koži, i srećna sam da kažem - Volim svoje tijelo. Naravno, niko nije savršen, uvijek želiš ono što nemaš", kaže Aoife.

Dijeta je za blizankinje bila najteži dio procesa.

"U jednom trenutku nam je bilo teško da jedemo. Posebno kada je broj kalorija predviđenih za dan porastao na 3.000. Govorile smo 'Ne odustaj ako odmah ne vidiš rezultate'. Strpljenje je ključ. Ako ne možeš sam, konsultuj se sa nutricionistom ili ličnim trenerom koji će te pogurati", kaže Kiara.

Sestre dodaju da je jako bitno da se ne ugledate na druge ljude.

"Poredi se sa samim sobom i ni sa kim drugo."

Galerija

Bonus video: