Autor biografije o Stivu Džobsu piše knjigu o Masku

Američki novinar, profesor i pisac, autor je i djela o Bendžaminu Frenklinu i o Albertu Ajnštajnu, a ova posljednja poslužila je kao inspiracija za TV seriju pod nazivom „Genije“

2712 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Američki pisac Valter Isakson, autor biografije o koosnivaču Epla Stivu Džobsu, koja je postala bestseler, prihvatio se pisanja knjige o izvršnom direktoru kompanije Tesla Ilonu Masku.

„Ako vas zanimaju Tesla, SpaceX i uopšte ono što ja radim, @WalterIsaacson piše biografiju o meni“, napisao je Mask na Tviteru.

Kako prenosi N1, odgovarajući korisnicima društvenih mreža, Mask je kazao da sa Isaksonom sarađuje već nekoliko dana jer treba da prikupi materijal za knjigu.

Isakson je u intervjuu za Yahoo Finance prije nekoliko mjeseci Maska uporedio s Džobsom, kazavši da je Mask „na određen način Stiv Džobs našeg vremena“.

Američki novinar, profesor i pisac, autor je i djela o Bendžaminu Frenklinu i o Albertu Ajnštajnu, a ova posljednja poslužila je kao inspiracija za TV seriju pod nazivom „Genije“.

O Masku je već izašla biografija koju je napisao američki kolumnista i pisac Ešli Vans, a objavljena je 19. maja 2015. godine, prije nego što je Tesla postala najvrijednija automobilska kompanija na svijetu.

Naziv Vansove biografije je „Ilon Mask: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću“.

Knjiga prati život Maska od njegovog djetinjstva do razdoblja koje je proveo na Zip2 i PayPalu, a potom u SpaceX-u, Tesli i SolarCity-ju.

Drugom korisniku Tvitera, koji je Maska pitao znači li informacija o novoj biografiji to da Mask planira da napiše autobiografiju, on je odgovorio: „Možda jednog dana“.

„Napokon… neko će prodrijeti u tihu, tajanstvenu, nespoznatljivu fasadu“, napisao je drugi korisnik na Tviteru, na što je Mask reagovao nasmijanim emotikonom.

Bonus video: