Obećava politički nekorektan humor

Osim Perišića, 30. oktobra će nastupiti i Admir Baltić iz Slovenije, Nikola Todoroski iz Makedonije, Srđan Olman iz Srbije i Andrija Dabanović koji će imati i ulogu voditelja i domaćina.

2978 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sreten Sošić
Foto: Sreten Sošić

Među stand up komičarima koji će nastupiti u okviru festivala Opuč, koji se održava od 29. do 31. oktobra u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici, podgoričkoj publici predstaviće se i Aleksandar Perišić iz Srbije.

On će, u Velikoj sali nastupiti drugog dana festivala, a šta je pripremio za ljubitelje stand up komedije iz Crne Gore, te kako je došlo do saradnje sa Andrijom Dabanovićem, organizatorom i idejnim tvorcem Opuč festivala, otkrio je u razgovoru za “Vijesti”.

Na početku razgovora, predstavio je sebe onima koji nisu upoznati sa njegovim dosadašnjim radom:

”Arogantan, tako da - kako smijete da niste čuli za mene?! Šalu na stranu, izvodiću odlomke iz svoje predstave ‘Kompleksandar’, u kojoj se bavim svojim starenjem i svojim razilaženjem sa ‘normalnim’ svijetom. Sve to kroz prizmu politički nekorektnog humora”.

Kako kaže, ovo će mu biti prvi nastup u Podgorici, ali ne i u Crnoj Gori.

”Prije par godina je bilo nekoliko nastupa, u Herceg Novom, kao i u sklopu Budva Grad Teatra, ali nisam se vidio sa crnogorskom publikom odavno. Sjećam se da smo se tada lijepo skontali i verujem da nas i krajem oktobra čeka lijepo druženje”, siguran je Perišić, a potom objašnjava kako je došlo do prilike da nastupa na Opuč festivalu.

”Poziv sam dobio još kad je prvi Opuč bio organizovan, ali tad sam propustio učešće zbog nepoklapanja datuma. Naravno, bilo je pitanje vremena kada ću se predstaviti i podgoričkoj publici, jer je ovaj stand up esnaf na prostoru bivše Juge prilično mala skupina”, tvrdi on.

Na pitanje da li je od kolega koji su prethodne dvije godine nastupali na ovom festivalu stand up komedije čuo utiske, odgovara odrično.

”Utiske nisam čuo, mada je tako i bolje, da dođem kao tabula rasa, pa da nezavisno stvorim svoje”, siguran je Perišić.

Ipak, publika je imala priliku da čuje utiske o njemu od drugih stand up komičara, na primjer Nenada Danilovića poznatijeg kao Neša Bridžis, koji je Perišića ranije izdvojio kao ‘najcrnjeg’ među regionalnim kolegama.

Komičar iz Srbije potvrđuje ovo i otkriva da će publika Opuč festivala sigurno imati priliku da čuje i crni humor.

”Neša vas nije slagao, biće crnog humora. Nekako se ispostavilo da je to žanr koji mi najviše odgovara i upravo taj koncept da svake večeri govorim nešto što se publici možda i neće svidjeti daje jednu posebnu notu ovom poslu. Izvoditi material koji je univerzalan, umiven, korektan za svakog, meni ne predstavlja nikakav izazov”, istakao je stand up komičar, koji se na kraju razgovora prisjeća i kako je počela njegova karijera.

”Poslije desetak godina u pozorištu u mom rodnom Kraljevu, stand up je bio ideja za projekat sa strane, koji se na kraju pretvorio u primarno zanimanje. Sa prvog nastupa pamtim da sam bio ponosan na svoj tekst koji sam izvodio, tremu, drhtanje ruku i osjećaj zadovoljstva kad se neko nasmije na nešto što sam rekao”, prisjetio se on.

Osim Perišića, 30. oktobra će nastupiti i Admir Baltić iz Slovenije, Nikola Todoroski iz Makedonije, Srđan Olman iz Srbije i Andrija Dabanović koji će imati i ulogu voditelja i domaćina.

Drugi dan festivala rezervisan je za Nikolu Silića iz Srbije, Marka Dejanovića iz Bosne i Hercegovine, kao i Gorana Vinčića, Sašu Turkovića i Vlatka Štampara iz Hrvatske.

Prvog dana Opuč festivala, kao i prethodne dvije godine, zainteresovani će moći da učestvuju u stand up radionici, koja će se održati u Multimedijalnoj sali KIC-a od deset sati.

Učešće na radionicama koje će voditi Dabanović je besplatno, ali se svi zainteresovani moraju prijaviti ranije na e mail adresu info@opucfest.me.

Bonus video: