Kasom nagrađen u Indiji i Turskoj

Fotograf sa Cetinja osvojio je dvije nagrade za svoje radove, i to u konkurenciji “Nude” i “Travel”

4250 pregleda 3 komentar(a)
Kasom, Foto: Miodrag Marković
Kasom, Foto: Miodrag Marković

Fotograf Andrija Kasom sa Cetinja, nedavno je osvojio dvije nagrade za svoje fotografije i to IAAP RIBBON na International Exhibition of Art Photography Focus Point 2021 Ankara/Turska (kategorija Travel) i Honour Mention na prvom CIS International Salon 2021 West Bengal/India (kategorija Nude).

”Fotografije Andrije Kasoma, fotografa sa Cetinja lagano ali ‘čvrstim korakom’ osvajaju nagrade na Internacionalnim konkursima širom svijeta. Ovi rezultati nijesu iznenađenje, ako se zna da je Andrija u svijetu fotografije više od 20 godine, ali svoj rad nikada nije bučno predstavljao, radio je za sebe i svoju dušu. Njegove fotografije su ga promovisale, a nove nagrade su dokaz da Andrija staje rame uz rame sa fotografima iz cijelog svijeta”, piše u saopštenju.

Osim velikog broja nagrada, iza Kasoma su i izložbe širom svijeta, pa su se njegove fotografije mogle pogledati u Francuskoj, Grčkoj, SAD-u, Kanadi, Australiji, Singapuru, Češkoj, Slovačkoj, Italiji, Kirgiztanu, Iranu, Turskoj, Bugarskoj, Albaniji, Indiji, Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hecegovini…

”Iskren da budem, ovaj broj nagrada koje sam dobio u periodu 2020-2021. nijesam očekivao, ne što nemam povjerenja u sebe i svoj rad, već iz razloga što posljednje dvije godine, iz porodičnih razloga, nijesam uradio nijednu novu fotografiju, sve su ovo fotografije koje vadim iz arhive, fotografije koje su nastale prošlih godina. To me i raduje, dokaz su da je dobrih fotografija uvijek bilo. Nagrade raduju, bio bih nepošten prvo prema sebi, onda prema drugima, ako bih drugačije kazao”, kazao je Kasom.

”Ako bih sumirao ovaj navedeni period najveće priznanje, iako nijesam dobio nagradu, je učešće na šestom Metropolitan International Exhibition of Photography 2021 New York/USA u oktobru mjesecu, na kojoj je prihvaćeno sedam mojih radova. I u Indiji ovih dana je za izložbu prihvaćeno sedam mojih radova sa nagrađenom. Počeću da vjerujem da je sedam moj srećan broj”, istakao je on.

Bonus video: