Promocija novog izdanja Udruženja strip autora Crne Gore

Izložbena selekcija obuhvata radove 16 autora: Laza Sredanovića, Luke Lagatora, Gorana Šćekića, Darka Drljevića, Mirka Zulića, Vladimira Brajovića, Simona Vučkovića, Tihomira Čelanovića, Ozrena Miždala, Miodraga Spasojevića, Bojane Bogavac, Andrije Vujoševića, Luke Cakića, Srđana Ivanovića, Andrijane Vešović i Ivone Milošević

4709 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mirela Zogović
Foto: Mirela Zogović

U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS 2021), večeras je u 18 časova u objektu Banja u Podgorici, upriličena promocija novog izdanja Udruženja strip autora Crne Gore i otvorena izložba stripa.

Udruženje strip autora Crne Gore
foto: Mirela Zogović

Na promociji je govorio Simon Vučković, osnivač Udruženja strip autora Crne Gore, a prisustvovalo je i više autora čiji su stripovi predstavljeni publici u okviru izložbe.

Udruženje strip autora Crne Gore
foto: Mirela Zogović

"Prva nam je izložba bila upravo ovdje, u ovom prostoru. Ovom udruženju prethodilo je kotorsko Udruženje strip autora, nastalo 2001. godine, a koje sam isto ja vodio. Selektor stripova svih tih 20 godina sam bio ja", podsjetio je Vučković.

"Broj autora Udruženja se povećava, sada nas ima dvadeset, a kao što vidite to su vrlo ozbiljni autori koji rade u različitim oblastima i žanrovima. Izložba nema za cilj da samo predstavi autore koji crtaju strip u Crnoj Gori. Već kao ono što postoji i u svijetu, već kao istorija razvoja stripa sa raznim žanrovima", pojasnio je on.

Izložbena selekcija obuhvata radove 16 autora: Laza Sredanovića, Luke Lagatora, Gorana Šćekića, Darka Drljevića, Mirka Zulića, Vladimira Brajovića, Simona Vučkovića, Tihomira Čelanovića, Ozrena Miždala, Miodraga Spasojevića, Bojane Bogavac, Andrije Vujoševića, Luke Cakića, Srđana Ivanovića, Andrijane Vešović i Ivone Milošević.

Udruženje strip autora Crne Gore postoji još od 2005, a nastalo je iz kotorske grupe autora koja se okupila 2001. godine.

Bonus video: