Odloženo finale izbora za Mis svijeta zbog velikog broja kovid pozitivnih

"Prema savjetu medicinskih eksperata, svi pozitivni slučajevi su u karantinu, a kada izolacija bude istekla i takmičarke se budu osjećale dobro moćiće da se vrate u svoje zemlje", piše u saopštenju

1746 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Finale ovogodišnjeg izbora za Mis svijeta, koje je trebalo da se održi u četvrtak veče (u petak, 17. decembra, po evropskom vremenu) u Portoriku, odloženo je na neodređeno nakon što je od 97 takmičarki 23 testirano pozitivno na covid19, prenosi CNN.

Saopštenje je proslijeđeno medijima nekoliko sati prije zakazanog finala, a u kojem organizatori ističu da su "zdravlje i bezbijednost takmičarki, osoblja, članova organizacije i publike na prvom mjestu".

Organizatori izbora za is Malezije, potvrdili su da je njihova predstavnica Lavanja Sivaji među takmičarkama koje imaju kovid, te da se nalazi u izolaciji, ali se osjeća dobro.

Mis Indonezije, Prisila Karla Juls, na Instagramu je potvrdila da je i njen test na koronu bio pozitivan, te da se oporavlja i "osjeća mnogo bolje i psihički i fizički".

Epidemiološkinja Melisa Marzan, iz Ministarstva zdravlja Portorika potvrdila je za medije da je ukupno 38 kovid pozitivnih osoba povezanih sa izborom za Mis svijeta: 15 članova organizacije i 23 takmičarke.

Prema njenim riječima, organizatori su sami odlučili da odlože finale.

Prema njihovom saopštenju finalno veče ovog izbora održaće se u narednih 90 dana.

"Prema savjetu medicinskih eksperata, svi pozitivni slučajevi su u karantinu, a kada izolacija bude istekla i takmičarke se budu osjećale dobro moćiće da se vrate u svoje zemlje", piše u saopštenju.

Ovo je 70. izdanje izbora za najljepšu ženu svijeta, a prošle godine je takmičenje otkazano zbog pandemije.

Crna Gora nema predstavnicu na izboru za Mis svijeta, jer Natalija Labović nije primila obije doze vakcine protiv kovida, što je bio jedan od uslova organizatora za učešće.

Bonus video: