Plesni savez Crne Gore uručio priznanja i nagrade za značajne rezulate u svijetu plesa

Plesni savez osnovan je početkom 2020. godine i od tada je okupi 17 licenciranih plesnih klubova iz gotovo svih gradova širom Crne Gore i više od 1.000 plesnih takmičara

3909 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Plesni savez Crne Gore
Sa svečanosti, Foto: Plesni savez Crne Gore

Plesni savez Crne Gore na Svečanoj akademiji uručio je priznanja i nagrade za značajne rezulate u svijetu plesa u 2021. godini.

Plesni savez osnovan je početkom 2020. godine i od tada je okupi 17 licenciranih plesnih klubova iz gotovo svih gradova širom Crne Gore i više od 1.000 plesnih takmičara.

Zlatne plakete za najbolja ostvarenja, postignute rezultate i doprinos u promociji i razvoju plesa u 2021. godini. dobili su plesni klubovi "Diva", "Dream", "Beaty", "Akademija plesa", "Sonrisa", "Mystic", "Tip Toe", "Royal", "Duga", "Habanera", "Art of Montenegro", "Bellisima" i "Diamond".

Za najbolju solo takmičarku, sa najvećim brojem ostvarenih poena u disciplini hip hop - proglašena je Arijana Kovačević iz Plesnog kluba "Royal".

Nagradu za najbolji duo, dobili su Lejla Alković i Sara Popović iz "Beauty".

Nagradu za najbolju grupu dobila je grupa Plesnog kluba "Tip Toe".

Formacija sa najvećim brojem bodova je TCA, hip hop formacija iz plesnog kluba Royal Niksić.

U disciplinama hip hop, disco dance i latin style za najperspektivnije takmičare, nagrade su dobile Lena Nikolić (Habanera), Amina Selami (Beauty).

U kategorija malih grupa, plakete su dobili "Bellisima" i "Royal",

Zlatne plakete dobili su i "Diamond"- formacije Dust i Crown i dječija formaciji iz Plesnog kluba "Beauty".

U kategoriji seniora nagrade su dobili "Beauty" za koreografiju "Everybody wants to rule the world", "Belissima" za koreografija "Music awords" i "Royal" za koreografiju "Paranormal somphony".

Plesni savez Crne Gore
foto: Plesni savez Crne Gore

Zahvalnice su uručene i medijima

Plesni savez broji više od 20 licenciranih plesnih trenera i šest nacionalnih sudija.

Plesni savez je i član međunarodnih plesnih organizacija IDO – International dance organisation i WDSF najveće plesne organizacije prepoznate od MOK-a.

Bonus video: