Produkcija pomiješala glumce blizance

U knjigama i filmovima o Hariju Poteru, blizanci Fred i Džordž poznati su po tome što su često mijenjali identitet uspijevši da prevare i majku, a ovaj trik kako su otkrili u specijalu, na setu su koristili i braća Felps

4963 pregleda 0 komentar(a)
Foto: HBO
Foto: HBO

Najvjernijim fanovima Harija Potera nije promakla greška koja se potkrala autorima HBO specijala "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts", a koji je prikazan 1. januara.

Naime, u okviru dvosatnog specijala pored glavnih glumaca Danijela Redklifa, Eme Votson i Ruperta Grinta, snimanja od prije 20 godina prisjetili su se i blizanci Džejms i Oliver Felps, a produkcija ih je pomiješala.

Tako su glumci koji su u filmovima o Hariju Poteru igrali Džordža i Freda Vizlija, imali pogrešno potpisana imena na ekranu.

Nakon što su fanovi ovu grešku istakli na društvenim mrežama, i Oliver Felps podijelio je fotografiju iz specijala sa pogrešno potpisanim imenima na svom Instagram profilu.

"Izgleda da je neko, nakon svih podvala tokom proteklih godina, odlučio da se osveti", napisao je on.

U knjigama i filmovima o Hariju Poteru, blizanci Fred i Džordž poznati su po tome što su često mijenjali identitet uspijevši da prevare i majku, a ovaj trik kako su otkrili u specijalu, na setu su koristili i braća Felps.

Bonus video: