Džona Hil imao cijeli dan da smisli uvrede koje izgovara njegov lik

U filmu "Don't Look Up", studentkinja Kejt (Lorens) otkriva kometu, a njen profesor Rendal (Dikaprio) nakon proračuna shvata da će za šest mjeseci sudariti sa planetom Zemljom i uništiti čovječanstvo, ali problem nastaje kada niko ne želi da im povjeruje u to ili ih jednostavno nije briga

2564 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Gostujući u emisji Adama Mekeja, glumačka ekipa ostvarenja "Don't Look Up" u produkciji Netflixa, otkrila je da je Džona Hil imao cijeli dan da smisli uvrede koje će njegov lik upućivati drugima tokom filma.

"Imali smo cijeli jedan dan koji smo potrošili tako što je Džona smišljao uvrede za naše likove. To je bio najbolji dan u mom životu", ispričala je Dženifer Lorens koja uz Leonarda Dikaprija tumači glavnu ulogu.

U filmu igra i Meril Strip, koja tumači lik predsjednice Sjedinjenih Američkih Država, a njenim glumačkim umijećem Lorens je bila oduševljena.

"Gledati Meril kako improvizuje je nevjerovatno. Svaka scena ima 30-ak pokušaja koje vi nećete moći da vidite, a u njima je sjajna. Ona je genije komedije", dodala je Lorens.

Na pitanje da li je bilo izazovno raditi na filmu, Strip je kazala:

"Jedino izazovno je bilo raditi sa Džonom Hilom. Imala sam problem da ostanem ozbiljna u scenama. Bilo je zaista teško".

U filmu "Don't Look Up", studentkinja Kejt (Lorens) otkriva kometu, a njen profesor Rendal (Dikaprio) nakon proračuna shvata da će za šest mjeseci sudariti sa planetom Zemljom i uništiti čovječanstvo, ali problem nastaje kada niko ne želi da im povjeruje u to ili ih jednostavno nije briga.

Dikaprio je veliki zagovornik očuvanja sredine i zaštite planete, često koristi prilike koje mu pruža slava da javno govori o globalnom zagrijavanju i emisijama gasova, a osnivač je i fondacije koja se bavi ovim problemima.

Međutim, ovo je prvi put da je svoju borbu za planetu uspio da spoji sa poslom, pa osim što igra u filmu "Don't Look Up", poptpisuje i produkciju.

"Genijalnost ovog scenarija je u analogiji komete koja će za pola godine uništiti čovječanstvo. To daje savršeno ogledalo našem društvu i tome kako se odnosimo prema klimatskoj krizi - to što dopuštamo da se sve nastavlja i ne činimo ništa da spasimo ovu planetu", ispričao je slavni glumac.

Bonus video: