Prodata knjiga koja je ukradena, pa misteriozno vraćena

Knjiga je prodata za 1495 funti, a iz knjižare koja sav novac od prodaje knjiga prosleđuje za humanitarne svrhe, kažu da su oduševljeni zbog prodaje

9892 pregleda 0 komentar(a)
Foto: biblio.com
Foto: biblio.com

Primjerak prvog izdanja knjige "Gospodar prstenova" koja je bila ukradena, a zatim misteriozno vraćena u dobrotvornu knjižaru, sada je prodata, prenose svjetski mediji.

Knjiga je prvobitno ukradena 19. decembra iz zaključane police radnje St Richard's Hospice u Vusteru, a deset dana kasnije zaposleni su je pronašli na istom mjestu.

Knjiga je prodata za 1495 funti, a iz knjižare koja sav novac od prodaje knjiga prosleđuje za humanitarne svrhe, kažu da su oduševljeni zbog prodaje.

Kupac je Martin Klark, biznismen iz Velike Britanije koji živi i radi u Saudijskoj Arabiji, a koji kaže da je poželio da kupi knjigu nakon što je pročitao vijest da je ukradena i potom misteriozno vraćena.

Iz knjižare su naglasili da je knjiga koja sadrži sva tri dijela "Družina prstena", "Dvije kule" i "Povratak kralja", jedna od mnogih iz prvog izdanja, ali ne i prva štampana.

Od prodaje knjiga, knjižara svake godine pomaže više od 2900 bolničkih pacijenata i njihove članove porodice.

Bonus video: