Otvoriće prihvatilište za lutalice u čast Beti Vajt

Na društvenim mrežama je pokrenut Betty White izazov, kojim se pozivaju njeni fanovi da doniraju novac do 17. januara, u iznosu koji sami odrede

3665 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fanovi nedavno preminule legendarne glumice Beti Vajt planiraju da obilježe njen stoti rođendan 17. januara organizovanjem masovnih donacija za napuštenje životinje, za šta se i ona sama borila.

Tako je na društvenim mrežama pokrenut Betty White izazov, kojim se pozivaju njeni fanovi da doniraju novac do 17. januara, u iznosu koji sami odrede.

Organizatori, među kojima su i oni koji stoje iza Facebook stranice Dogspotting Society, nadaju se da će uz pomoć prikupljenog novca moći da otvore prihvatilište za lutalice koje će nositi naziv američke glumice.

Hvala svima koji su već donirali novac u znak sjećanja na Beti Vajt. Počastvovani smo što možemo da nastavimo ono što je radila i učinimo svijet boljim mjestom za životinje", napisali su na stranici uz fotografiju preminule glumice sa njenim psom.

U knjizi "Betty & Friends: My Life at the Zoo" koju je napisala 2012. godine, Vajt je otkrila da je postala veliki ljubitelj kada je kao djevojčica sa roditeljima posjetila zoološki vrt, te da joj je drago što se situacija u tim ustanovama mijenja u koristi životinja, ali i što igraju značajnu ulogu u produžavanju ugroženih vrsta.

Još tokom '40-ih godina prošlog vijeka, Vajt je počela da radi za Udruženje za prevenciju nasilja nad životinjama, a do posljednjih dana života bila je veliki aktivista.

Bonus video: