Ceremonija dodjele Oskara će imati voditelja

Navodno, nakon velikog uspjeha filma "Spider-Man: No Way Home", Akademija svim silama pokušava da kao voditelja angažuje mladog britanskog glumca, Toma Holanda, koji je igrao naslovnu ulogu u ovom bioskopskom hitu, ali i njegovu partnerku u tom projektu, Zendaju

3682 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon pauze od tri godine, ceremonija dodjele Oskara ponovo će imati voditelja, odnosno voditelje, potvrđeno je u utorak veče, a prenosi Variety.

Još uvijek nije objavljeno ko će biti domaćin najprestižnije dodjele nagrada, ali nagađanja medija su već počela.

Navodno, nakon velikog uspjeha filma "Spider-Man: No Way Home", Akademija svim silama pokušava da kao voditelja angažuje mladog britanskog glumca, Toma Holanda, koji je igrao naslovnu ulogu u ovom bioskopskom hitu, ali i njegovu partnerku u tom projektu, Zendaju.

Kako pišu američki mediji, Holand je odgovorio na pozive medija, prvobitno izjavivši da misli kako za taj angažman ne bi imao vremena, ali je ubrzo promijenio mišljenje i kazao:

"Koji idiot ne bi vodio dodjelu Oskara? Ako me pitaju, pristao bih, bilo bi to veoma zabavno".

Posljednji put ceremonija dodjele Oskara je imala voditelja 2018. godine, a naredne je za to bio angažovan Kevin Hart, koji je u posljednjem momentu odustao zbog kontroverzi koje su nastale zbog njegovih ranije objavljenih šala na Twitteru, a Akademija nije našla zamjenu.

Umjesto toga, slavne ličnosti koje su proglašavale pobjednike u brojnim kategorijama su zabavljale publiku naizmjenično, a format je bio dobro prihvaćen, pa je odlučeno da se zadrži i narednih godina.

Bonus video: