Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotskog odijela koje će kasnije dovesti do stvaranja anti-heroja Venoma u umjetničkom radu Majka Zeka iz Marvelove serije Superheroja

6142 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stranica originalnog umjetničkog crteža iz hvaljenog stripa iz 1984. o Spajdermenu prodata je za rekordnih 3,36 miliona dolara u Sjedinjenim Državama.

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotskog odijela koje će kasnije dovesti do stvaranja anti-heroja Venoma u umjetničkom radu Majka Zeka iz Marvelove serije Superheroja, prenosi N1.

“Ova stranica bila je veliko otkriće! Ovdje je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim”, navodi Heritage Auctions u svom opisu.

“Ali… to je kostim s tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor lika Venoma!”

Licitacija za umjetnički rad počela je sa 330.000 dolara.

Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkog stripa bio je 657.250 dolara, za okvir koji prikazuje prvu sliku Volverina u izdanju “The Incredible Hulk” iz 1974. godine.

Primjerak akcijskog stripa iz 1938. br. 1, prvo pojavljivanje Supermana, prodat je za 3,18 miliona dolara prvog dana četvorodnevne aukcije u Dalasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Tviteru.

Bonus video: