Djeci donose prave vrijednosti

Devet Botova će svojim video-klipovima koji se mogu pogledati na Youtube kanalu, ali i muzikom, donijeti kvalitetniji sadržaj za najmlađu publiku

4522 pregleda 54 reakcija 0 komentar(a)
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Djeca dosta vremena provode na internetu gledajući razne sadržaje, među kojima ima i onih koji nijesu namijenjeni njima, no “dolaskom” Botova sa Marsa svi oni koji učestvuju u ovom projektu, sigurni su da će se to promijeniti.

Devet Botova za sada je na zemlji, a oni će svojim video-klipovima koji se mogu pogledati na njihovom Youtube kanalu, ali i muzikom koju stvaraju uticati na najmlađe da nauče koje su to prave vrijednosti.

”Naš Mi-bot je slučajno sletio na Zemlju dok je bio u obilasku vasione. Svi botovi su se zabrinuli gdje je, a on je u međuvremenu javio da je odlučio da ostane na Zemlji i ispita kako žive ljudi. Pošto je vidio da nije sve u najboljem redu, tražio je pomoć od svih nas koji mogu da doprinesu u vaspitavanju djece. Rado smo se odazvali jer mislimo da sva djeca zaslužuju najljepše. Tu smo da im pomognemo i da ih zajedno sa njihovim roditeljima izvedemo na pravi put”, ispričao je “Vijestima” I-Bot.

Mi-Bot tvrdi da će Botovi sa Marsa djeci donijeti prave vrijednosti.

”To je upravo ono što im u današnje vrijeme najviše nedostaje: kultura, ljubav, prijateljstvo, sportski duh, strpljenje, sreća, kvalitetna muzika, igra, zabava, znanje, upornost, poštovanje, miroljubivost, velikodušnost, iskrenost, pravednost, odgovornost, odanost, istrajnost, savjesnost, maštovitost, kreativnost, odlučnost, dosjetljivost, odvažnost, osjećajnost, plemenitost, humanost, samopouzdanje, tolerancija, produhovljenost, umjetnički duh, posvećenost...”, nabraja on.

”Iz videa u video prenosićemo važne poruke i davaćemo savjete koji će uticati na ponašanje djece, njihovo pravilno odrastanje i razvoj”, obećava Mi-Bot.

Za sada, u njihovom fokusu su poučni video klipovi, a to im je prema riječima Ti-Bota primarni cilj, no obećava da neće zapostaviti ni muziku.

”Muzika je sastavni dio svakog našeg videa, koju stvara I-Bot. Radosni smo da naše kompozicije koje su već na kanalu, djeca rado pjevaju i slušaju. Posljednja je ‘Uspavanka’ koja se u mnogim domovima sluša prije spavanja. U budućnosti očekujte dosta lijepih tonova”, obećava Ti-Bot.

Danas program namijenjen najmlađima, posebno animirani filmovi, šalju pogrešne poruke, te Botovi sa Marsa ističu da će u svojim video klipovima voditi računa o tome-šta isti poručuju.

”Upravo taj program i sve što se dešava na Zemlji i dovodi Botove sa Marsa. Svjesni velike odgovornosti koja je na nama, pažljivo biramo teme i do najsitnijih detalja razrađujemo način na koji ćemo poruke djeci da prenesemo”, objašnjava I-Bot.

Ti-Bot smatra da većina roditelja ne prati šta njihova djeca gledaju i nisu svjesni koliko takvi sadržaji negativno utiču.

”U današnje vrijeme gdje djeca većinu vremena provode na intrnetu, veoma je bitno šta im se plasira”, smatra Ti- Bot, dok Mi-bot otkriva da upravo projekat “Botovi sa Marsa” osmišljavaju I-bot, Ti-bot, Ke-bot, Sa-bot, Mer-bot, Lu-bot, E-bot, Di-bot i on.

”Svako svojim karakterom i na svoj način doprinosi da djeci slikovito i kroz pjesmu i igru prenesemo bitnu poruku koja će sjutra da im znači”, dodaje Mi-Bot.

”Ne možemo reći da nema kvalitetnih programa za djecu, ali u moru negativnih sadržaja, ti kvalitetni gotovo su nevidljivi. Botovi sa Marsa će promijeniti taj odnos”, obećava I-Bot.

Mi-bot smatra da se ovakvim programom može uticati na najmlađe.

”Mi vjerujemo da ćemo uticati i zbog toga smo tu. Najmlađi danas dosta vremena provode na internetu. Želimo da pozitivno utičemo na njih i budemo njihovi idoli u svakom smislu”, ne krije očekivanja Mi-Bot, dok je Ti-Bot posebno ponosan na činjenicu što se sve snimljene episode jednako gledaju te nijednu ne mogu izdvojiti da je posebno prirasla za srce gledaocima.

Za sada Botovi sa Marsa imaju samo Youtube kanal, kakve su sanse da ovaj serijal gledamo i na nekoj TV?

”Za sada smo se bazirali na YouTube servis i tu smo zbog sve djece svijeta. Želimo da dodjemo do njih i pokažemo im prave vrijednosti i izgradimo ih u pozitivne ličnosti koje će da znače ovoj planeti”, kaže Mi-Bot Upravo zbog toga što kako kaže, njihove epizode su namijenjene svoj djeci.

Pitanje hoce li botovi pokazati i svoju sklonost ka drugim jezicima, pa će snimati i na recimo engleskom, I-Bot odgovara:

”Već snimamo na engleskom jeziku, a trudimo se da svojim postupcima budemo jasni da nas razumiju svi. Engleski je samo jedan od jezika kojim govore Botovi”.

Njihove serijal neće biti ograničen, pa prema riječima Ti-Bot biće epizoda toliko da svako dijete nauči sve što mu je potrebno.

”A kako znamo da uvijek možemo naučiti nešto novo i da ne postoji onaj koji sve zna, to znači- beskonačan broj epizoda za svaku moguću situaciju koja će djeci pomoći da shvate gdje griješe i šta treba popraviti”, ističe Ti-Bot.

Neke od avanture Botovi su snimali kroz Podgoricu, a gdje god das u se pojavili, junake sa Marsa su djeca super prihvatala.

”U svim dosadašnjim avanturama naišli smo na pozitivne komentare i reakcije djece i roditelja. Djeca nam rado dotrče u zagrljaj, sa osmjehom na licu”, zaključuje se Mi-Bot.

Bonus video: