Gucci angažovao umjetnike za reklamnu kampanju nove kolekcije

Apstraktni fotografi, ilustratori, slikari, ali i kreatori videa udružili su snage na ovom digitalnom projektu, a svako je predstavio ovu torbu brenda Gucci na drugačiji način

2485 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nico Ito/Gucci
Foto: Nico Ito/Gucci

Kako bi obilježili novu kolekciju torbi Alesandra Mikelea pod nazivom „Bamboo 1947“, čelnici brenda Gucci odlučili su da umjesto standardnih fotografija proizvoda u reklamnoj kampanji koriste umjetničke slike.

Tako su pozvali devet internacionalnih umjetnika da u svom stilu predstave malu torbu sa ručkom koja je najistaknutija u ovoj kolekciji.

Apstraktni fotografi, ilustratori, slikari, ali i kreatori videa udružili su snage na ovom digitalnom projektu, a svako je predstavio ovu torbu brenda Gucci na drugačiji način.

Niko Ito Gucci
foto: Nico Ito/Gucci

Za potrebe kampanje, umjetnik Niko Ito, transportovao je Gucci torbu u „zamišljeni svijet“ uz pomoć četkice, dok je njegov kolega koji inače crta stripove za The New Yorker, Everet Glen, predstavio svoju crtanu verziju komada iz kolekcije „Bamboo 1947“.

Everett Glenn/Gucci
foto: Everett Glenn/Gucci

Slikar Samson Bakare doprinio reklamnoj kampanji slikom, a fotograf Teo Liu Ksiangju kreirao je djelo „inspirisano kulturnim naslijeđem kineskog porcelana“.

Lou Escobar/Gucci
foto: Lou Escobar/Gucci

Umjetnici koji su takođe učestvovali u ovom projektu su Madalena Arseloni, Luj Eskobar, Katja Mejer, Čo Gi-Seok i Suzan Sarof.

Cho Gi-Seok/Gucci
foto: Cho Gi-Seok/Gucci

Njihovi radovi mogu se pogledati na zvaničnom sajtu brenda Gucci, gdje se pojašnjaa i da je nova „Bamboo 1947“ torba omaž ranijoj verziji, koja je nastala u poslijeratnoj Italiji, kada kvalitetni materijali nisu bili lako dostupni, pa je za dršku korišćen bambus koji je veoma lagan za razliku od punog drvena.

Bonus video: