Zbog pandemije skočila popularnost puzli

Kompanija Ravensburger je prošle godine, osim sa velikom potražnjom, morala da se bori i sa problemima u isporuci

1554 pregleda 37 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Popularnost puzli i igračaka je tokom pandemije naglo skočila, samim tim i potražnja, što je poznatu njemačku kompaniju Ravensburger prošle godine dovelo do granica mogućnosti.

Ograničen kapacitet proizvodnje jedan je od razloga iz kojih je prodaja 2021. porasla za samo jedan odsto, na 636 miliona eura. Prethodne godine zabilježen je rekordan skok od preko 20 odsto, saopštio je Ravensburger u utorak.

Kompanija je prošle godine, osim sa velikom potražnjom, morala da se bori i sa problemima u isporuci, posebno u Sjedinjenim Državama, koje su joj drugo najveće tržište.

Ipak, broj proizvedenih puzli porastao je za više od četiri miliona, na 32,4 miliona.

Veoma popularne bile su i Ravensburgerove bojanke prema brojevima. Širom svijeta, prodato ih je oko 2,6 miliona primjeraka.

Šef finansija kompanije Hanspeter Mirle (Mürle) rekao je da su se zaposleni sa velikim brojem narudžbi izborili kroz rad u tri smjene, rad vikendom i prekovremenim satima.

Za povećanje proizvodnje igračaka, Ravensburger je za period od početka 2020. do kraja ove godine izdvojio više od 100 miliona eura.

Prošle godine je kompanija proširila svoje fabrike u Ravensburgu i mjestu Polička u Češkoj i zaposlila više od 100 ljudi.

Bonus video: