Bračni par iz Viskonsina osvojio 316 miliona dolara na lutriji

Vebsterovi su odabrali opciju da odmah preuzmu 225 miliona dolara u gotovini, umjesto isplate cijelog iznosa u godišnjim ratama. Nakon plaćanja državnih i lokalnih poreza, ostaće im gotovo 154 miliona dolara

4809 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bračni par iz Viskonsina osvojio je polovinu novčanog dobitka od 632,6 miliona dolara glavne nagrade igre na sreću "Pauerbol", saopštila je lutrija ove američke države, prenosi Srna.

Temi i Klif Vebster, koji žive u mjestu Oneida, osvojili su 316 miliona dolara u izvlačenju 5. januara. Drugi dobitni tiket prodat je u Kaliforniji.

Ukupni džekpot je sedmi po veličini u istoriji „Pauerbola“, prenio je AP.

Vebsterovi su odabrali opciju da odmah preuzmu 225 miliona dolara u gotovini, umjesto isplate cijelog iznosa u godišnjim ratama. Nakon plaćanja državnih i lokalnih poreza, ostaće im gotovo 154 miliona dolara.

"Uvijek smo vjerovali da imamo šansu da dobijemo ako igramo i sada se san ostvario. Iskreno smo zahvalni za ovaj nevjerovatan događaj", izjavila je Temi Vebster, a njen muž je rekao da je ovo "divan blagoslov".

Vebsterovi nisu otkrili kako će trošiti svoje novo bogatstvo, saopštila je lutrija.

Zaposleni u radnji u mjestu u predgrađu Grin Beja, gdje je prodat dobitni tiket, nagrađeni su iznosom od 100.000 dolara.

Bonus video: