Kevin Hart kupio crtež od obožavatelja

Umjetnik iz Nigerije, Eli Vaduba Jusuf, nije se nadao da će njegov omiljeni glumac vidjeti radove, iako se tome nadao

4296 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Eli Waduba Yusuf
Foto: Eli Waduba Yusuf

Kada je umjetnik iz Nigerije, Eli Vaduba Jusuf, postavio na društvenim mrežama svoj realistični crtež svog omiljenog glumca, komičara i kako sam kaže heroje, Kevina Harta, nije se nadao da će dobiti i odgovor, a još manje da će mu prodati svoje djelo, ali se upravo to i dogodilo, prenosi ABC News.

Kako je kazao, samo to što je dobio pozitivan odgovor na račun svog djela od Harta, za Jusufa je "ostvarenje sna".

On je prvobitno postavio crtež Kevina Harta na Twitteru i zamolio ljude da označe glumca, kako bi vidio njegovo djelo i u tome je uspio.

"Vidio sam crtež i želim da ga kupim... Takođe želim da podržim tebe i tvoj nevjerovatan talenat tako što ću ti platiti da olovkom nacrtaš tri moja slavna prijatelja, kako bih mogao da im poklonim tvoja djela", napisao je ispod Judufovog tvita glumac.

"Gledao sam puno njegovih filmova, on je moj omiljeni komičar i želio sam da mu dam nešto na poklon kao način zahvaljivanja", pojasnio je umjetnik koji se bavi realističnim crtanjem - formom u kojoj se sa ugljem ili običnom olovkom postiže efekat fotografije.

"Još uvijek ne mogu da povjerujem da me je kontaktirao, to je kao ostvarenje sna. Za mene se sve promijenilo u momentu. Prije nekoliko dana sam bio samo lokalni umjetnik koji je volio da crta i želio da svijet vidi njegove radove, ali se nisam nadao da će mi se ta želja ostvariti ovako brzo", iskren je Jusuf.

On je iskoristio priliku u intervjuu za ABC News da se zahvali svojoj majci jer ga je ohrabrivala da nastavi da radi ono što voli, iako sama nije uspjela da završi osnovno obrazovanje.

Bonus video: