Zarađuje milione od prodaje knjige

Donald Tramp u memoarima piše o svojim političkim suparnicima ne vodeći računa o rječniku

3074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rojters
Foto: Rojters

Prije nekoliko mjeseci bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp potisao je ugovor sa izdavačkom kućom koja će štampati njegove memoare u kojima se fokusira na četiri godine svog mandata, a medijima ta vijest nije bila pretjerano zanimljiva.

Stvari su se promijenile kada je otkriveno da Tramp sada zarađuje milione od prodaje svoje knjige, čija se cijena kreće od 75 do 230 dolara u zavisnosti od toga da li je potpisana ili ne, piše CNN.

Prema pisanju ovog medija, knjiga „Our Journey Together“ (Naš zajednički put) bankovni račun Trampa popunio je sa dodatnih 20 miliona dolara za manje od dva mjeseca od kako je objavljena (u novembru prošle godine).

Interesovanje je navodno veliko, jer ju je pisao lično Tramp, ali i zbog toga što se u njoj autor najviše osvrće na svoje političke neprijatelje i suparnike.

„Doštampali smo dodatnih dvjesta hiljada kopija“, otkrio je za CNN Sergio Gor, dugogodišnji član Republikanske partije, koji je oformio Winning Team Publishing izdavačku kuću, samo radi objavljivanja Trampovih memoara.

Ideja je bila jednostavna – Trampovi simpatizeri ogorčeni zbog njegovog gubitka na predsjedničkim izborima željeli su još, pa im je biznismen i političar to i dao.

Za manje od dva dana, posredstvom Amazona i sajtova za prodaju knjiga poput 45books.com, potpisanih primjeraka je prodato na stotine, a jednaka potražnja je bila i za nepotpisanim.

„I dalje ne uspijevamo da ispratimo potražnju kupaca“, tvrdi Gor i dodaje da će ubrzo na tri lokacije u Americi štampati još trista hiljada primjeraka.

Knjiga ne samo da donosi zaradu Trampu, već mu daje mogućnost da nastavi sa širenjem svoje politike, nakon što je njegov Twitter nalog na kojem je bio najaktivniji, banovan.

Memoari sadrže i mnoštvo fotografija za koje je opis rukom pisao lično bivši predsjednik SAD-a, pritom ne vodeći previše računa o rječniku.

„Pokušao sam da slušam Nensi Pelosi u Ovalnoj sobi – to je prirodno neslaganje. Vrištala je i tresla se kao list, ona je je*eno luda, zato i ima nadimak Luda Nensi“, riječi su Trampa u knjizi.

Osim o političarima, Tramp je u knjizi pisao i o drugim javnim ličnostima poput Marka Zakerberga osnivača društvene mreže Facebook.

„Mark Zakerberg bi rado došao u Bijelu kuću i ulizivao mi se. Njegova cenzura je užasna za Ameriku“, piše Tramp.

Bonus video: