Poluvrijeme Super Bowla u znaku Eminema koji je klečao

Šou su otvorili Dr Dre i Snup Dog, sa pjesmama "The Next Episode" i "California Love", a tokom 14- minutnog spektakla nastupili su i Eminem, 50 Cent, Kendrik Lamar i Meri Džej Blajdž

3102 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ove godine jedan od najgledanijih spektakla u Sjedinjenim Američkim Državama, poluvrijeme finala Super Bowla, bilo je posvećeno hip hop muzici, a iako je publika bila zadovoljna, ostali izvođači su pomalo ostali u sjenci Eminema koji je odlučio da nakon izvođenja svoje pjesme klekne.

Nakon što je završio sa izvođenjem svoje, a možda i generalno najpopularnije pjesme "Lose Yourself", Eminem je klekao, držeći desnu ruku na čelu i gledajući u pod, čime je odao počast i pružio podršku sportisti Kolinu Keperniku.

Ovaj igrač američkog fudbala, napravio je ovaj potez tokom izvođenja himne 2016. godine u znak protesta zbog policijske brutalnosti i socijalne nepravde, a iako su ga mnoge kolege u tome ispratile, izazvao je brojne kontroverze i od tada više nije član NFL (National Football League) asocijacije.

U američkim medijima objavljeno je da su čelnici NFL-a pokušali da spriječe Eminema da ovo učini tokom svog nastupa, ali su ubrzo iz asocijacije negirali te navode.

"Gledali smo sve elemente nastupa tokom nebrojeno proba ove sedmice i bili smo svjesni da će Eminem to da uradi", kazao je portparol asocijacije Brajan Mekarti, dodajući da ni u jednom trenutku nisu pokušali da ga ubijede da to ne čini.

U međuvremenu, publika je i više nego zadovoljna nastupom repera, a mnogi ga već nazivaju jednim od boljih poluvremenu Super Bowla u posljednjih nekoliko godina.

Šou su otvorili Dr Dre i Snup Dog, sa pjesmama "The Next Episode" i "California Love", a tokom 14- minutnog spektakla nastupili su i Eminem, 50 Cent, Kendrik Lamar i Meri Džej Blajdž.

50 Cent podsjetio je na svoju pjesmu, ali i spot "In Da Club", dok je njegova koleginica izvela "Family Affair" i "No More Drama", uslijedile su pjesme "Maad City" i "Alright" Lamara i "Lose Yourself" Eminema.

Dr Dre je na klaviru odsvirao melodiju 2pakove čuvene pjesme "I Ain't Mad At Cha", nakon čega su mu se na bini pridružili svi izvođači dok je izvodio pjesmu "Still Dre".

Bonus video: