Nastup Gorana Karana u Herceg Novom

Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano otvoren dan ranije, 18. februara i trajaće do 5. marta, a u tom periodu kako ističu organizatori, biće održano više od 40 zabavnih, kulturnih i sportskih događaja

3108 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

U okviru Praznika mimoze, u subotu, 19. februara, održaće se i čuveni Mimozin maskenbal, u Institutu Igalo, a tom prilikom biće održani koncerti muzičkih zvijezda Gorana Karana i Lapsus benda, najavili su iz organizacije.

Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano otvoren dan ranije, 18. februara i trajaće do 5. marta, a u tom periodu kako ističu organizatori, biće održano više od 40 zabavnih, kulturnih i sportskih događaja.

”Sa splitskih Bačvica vas pozivam da 19. februara dođete malo do centra “Dr Simo Milošević”, ima jedna krasna dvorana u kojoj ćemo napraviti maskenbal, i to ne pod ovim maskama protiv kovida, nego pod maskama koje svako sam sebi odabere”, poručio je hrvatski muzičar Goran Karan, povodom dolaska u Crnu Goru u okviru Praznika mimoze.

”Dođite nam u što većem broju da se što bolje zabavimo”, poručio je i frontmen i pjevač Lapsus benda, Emir Aličković.

Uz Gorana Karana i Lapsus bend na maskenbalu će nastupiti i novski sastav Exodusi, a organizatori očekuju i veliki broj pojedinačnih i grupnih maski.

”Ukupan nagradni fond iznosi 3700 eura: za najbolje grupne maske previđene su novčane nagrade od hiljadu za prvo, 700 za drugo i 500 eura za treće mjesto, dok za najbolje pojedinačne maske nagrade iznose 700, 500 i 300 eura”, stoji u saopštenju.

Prva ovogodišnja Mimozina povorka krenuće 18. februara iz Igala u 19 sati i prodefilovati gradom do Trga Nikole Đurkovića, gdje će uslijediti otvaranje Praznika mimoze i koncert Nede Ukraden sa početkom u 20 časova.

”Dragi moji, 18. februara družićemo se u najsunčanijem gradu i tamo gdje cvjeta najljepša mimoza. Dakle, 18. februar, Herceg Novi, vi i vaša Neda Ukraden. Vidimo se!”, pozvala je Neda Ukraden.

Dan kasnije, 19. februara od 10 časova na programu je Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri, koja je tradicionalno najposjećeniji događaj na festivalu.

Kompletan program 53. Praznika mimoze dostupan je na sajtu hercegnovi.me.

Organizatori 53. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture “Herceg-fest” i Turistička organizacija Herceg Novi.

M. Z.

Bonus video: