IeSF otkrio listu igara na Svjetskom Esports Šampionatu

Očekuje se da će se nacionalne kvalifikacije održati do jula, dok će regionalne kvalifikacije u avgustu i septembru odlučiti ko će putovati za Bali. Savez elektronskih sportova Crne Gore je punopravni član IeSF i organizovaće nacionalne kvalifikacije i izabrati najbolje takmičare za regionalne kvalifikacije

3783 pregleda 29 reakcija 7 komentar(a)
Foto: https://iesf.org/
Foto: https://iesf.org/

Internacionalna esports federacija (IeSF) otkrila je listu naslova igara koje će se naći na Svjetskom Esports Šampionatu 2022. Ova manifestacija održaće se na Baliju u Indoneziji, u periodu od 27. novembra do 9. decembra, gdje će snage odmjeriti preko 120 država.

Na Svjetskom IeSF Šampionatu 2022. igraće se šest esports naslova.

Poslije vrlo uspješnog prošlogodišnjeg Svjetskog Šampionata u Izraelu, na turniru će se ponovo naći CS:GO, Dota 2, Tekken 7 i eFootball.

Kako su saupštili, na ovogodišnjem šampionatu debitovaće dva nova naslova iz sfere mobilnih igara - PUBG Mobile i Mobile Legends: Bang Bang.

Pored inkluzije mobilnih esportova, IeSF ove godine, kako su najavili, organizuje i svoj prvi ženski CS:GO turnir.

Očekuje se da će se nacionalne kvalifikacije održati do jula, dok će regionalne kvalifikacije u avgustu i septembru odlučiti ko će putovati za Bali.

Savez elektronskih sportova Crne Gore je punopravni član IeSF i organizovaće nacionalne kvalifikacije i izabrati najbolje takmičare za regionalne kvalifikacije.

Indonežanski olimpijski komitet (KOI) saopštio je da oko 45 miliona ljudi u zemlji aktivno igra video igre, a Nacionalna federacija tvrdi da će ovaj događaj podsticati dalji rast industrije.

Organizatori kažu da je želja da se licitira za finale Svjetskog prvenstva bila dio strategije sportskog turizma indonežanske vlade, kao i želja da se pruži podrška mladim esport igračima u zemlji.

Ovo će biti drugi put da se finale Svjetskog prvenstva održava u Indoneziji, jer je 2016. godine Džakarta bila domaćin. IeSF je takođe potvrdio da će Rumunija biti domaćin finala Svjetskog prvenstva 2023.

Bonus video: