Pingvinu nije bilo dozvoljeno da puši cigarete

Problem je nastao zato što Warner Bros. kompanija zadužena za produkciju filma, ne odobrava prikazivanje cigareta u ostvarenjima koja prikazuju superjunake, iako Pingvin, čije je pravo ime Osvald, u stripovima puši

2222 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Warner Bros
Foto: Warner Bros

Jedan od glumaca iz najnovijeg filma o superjunaku Betmenu, Kolin Farel, otkrio je da njegovom liku, Pingvinu, nije bilo dozvoljeno da puši cigarete.

Glumac koji DC-jevom filmu "The Batman" tumači lik negativca, kazao je da je imao nesuglasice sa režiserom u režiji Metom Rivsom, jer je želio da Pingvina prenese vjerodostojno.

Problem je nastao zato što Warner Bros. kompanija zadužena za produkciju filma, ne odobrava prikazivanje cigareta u ostvarenjima koja prikazuju superjunake, iako Pingvin, čije je pravo ime Osvald, u stripovima puši.

"Borio sam se za cigarete, čak sam ih upitao i da li mogu da dobijem jednu koja je nezapaljena, ali su me odbili", prepričao je Farel.

"Osvald kojeg sada vidimo još uvijek nije došao do energije Pingvina, a kojeg znamo iz ranijih filmova i stripova. Želio sam da ga više istražim, jer on sada nije glavni, on je samo jedan od vojnika Falkona. Ali ima velike ambicije i velike snove", ispričao je glumac.

Bonus video: