U Ukrajini snima dokumentarni film

Pen je ranije boravio u Ukrajini, u novembru 2021. godine, kako bi istraživao za svoj novi film, a tada je obišao i vojsku te zemlje što je dokumentovano i fotografijama koje je podijelio na društvenim mrežama

4159 pregleda 1 komentar(a)
Foto: gannett-cdn.com
Foto: gannett-cdn.com

Američki glumac, režiser i scenarista Šon Pen, trenutno se nalazi u Ukrajini, gdje snima dokumentarni film o Ruskoj invaziji, piše Variety sajt koji se poziva na Vice Studios.

Oskarovac i aktivista pojavio se i na presu u Kijevu, u četvrtak, gdje je ukrajinska vlada pričala o krizi koju mnogi svjetski lideri nazivaju najvećim konfliktom u Evropi od 1945. godine, piše Variety.

Pen je ranije boravio u Ukrajini, u novembru 2021. godine, kako bi istraživao za svoj novi film, a tada je obišao i vojsku te zemlje što je dokumentovano i fotografijama koje je podijelio na društvenim mrežama.

Prema pisanju američkih medija, Pen je stigao u Kijev početkom sedmice, a odmah se susreo i sa vicepremijerkom, Irinom Vereščuk, lokalnim novinarima i pripadnicima vojske.

U zvaničnom saopštenju ukrajinska vlada se zahvalila glumcu i režiseru koji je “specijalno došao u Kijev kako bi zabilježio sve događaje koji se trenutno dešavaju u Ukrajini i kazao svijetu istinu o Ruskoj invaziji”.

”Šon Pen je među onima koji podržavaju Ukrajinu i tu je danas. Naša zemlja mu je zahvalna na hrabrosti i iskrenosti koju je pokazao”, piše između ostalog u saopštenju, u kojem se dodaje da je glumac demonstrirao hrabrost koja nedostaje mnogima, naročito zapadnim političarima.

”Što je više takvih ljudi – iskrenih prijatelja Ukrajine koji podržavaju našu borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti invaziju Rusije”, poručili su iz vlade te zemlje.

Pen se u americi smatra velikim humanistom i aktivistom, pa je 2020. godine režirao dokumentarac “Citizen Penn” o procesu osnivanja Core organizacije, a koja se bavila žrtvama zemljotresa koji je ostavio velike posljedice u Haitiju 2010.

Organizacija Core je angažovala timove koji su tokom proteklih godina pomagali u testiranju i vakcinisanju protiv kovida 19.

U januaru 2016. godine, Pen je u Rolling Stone magazine objavio i ekskluzivan intervju koji je uradio sa meksičkim narko bosom Hoakinom Guzmanom, poznatom kao El Čapo.

Kasnije je kazao da “veoma žali” što njegov intervju od deset hiljada riječi nije postigao svoju svrhu i promjenio mišljenje o ratu narko kartela.

Bonus video: