Završava se Prva crnogorska liga u gejmingu

”U igrici dota2 učešće na završnom turniru izborile su ekipe: Level Up (Srbija), Selected, Team reapers i GG iz Crne Gore. Učešće na završnom turniru u igrici cs:go izborili su timovi: Perspektiva i Vog (Crna Gora), Level Up (Srbija) i Snakesden (USA). Najbolja crnogorska ekipa ide na regionalne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo IESF na Baliju”

7202 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Prva crnogorska liga (PCL) u igricama cs:go i dota2 privodi se kraju, a tokom vikenda, 5. i 6. marta, znaće se i pobjednik lige nakon završnog turnira u kojem će učestvovati po četiri najbolje ekipe, piše u saopštenju Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

”Prethodno je u kvalifikacijama za cs:go i dota2 igrice učestvovalo više od 40 timova. Pravo učešća u Prvoj crnogorskoj ligi izborilo je po osam najboljih ekipa”, naglasili su iz organizacije.

”U igrici dota2 učešće na završnom turniru izborile su ekipe: Level Up (Srbija), Selected, Team reapers i GG iz Crne Gore. Učešće na završnom turniru u igrici cs:go izborili su timovi: Perspektiva i Vog (Crna Gora), Level Up (Srbija) i Snakesden (USA). Najbolja crnogorska ekipa ide na regionalne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo IESF na Baliju”, pojašnjeno je u saopštenju.

SESCG, Gaming
foto: SESCG

”U igrici dota2 ukupan novčani nagradni fond je hiljadu, a u cs:go dvije hiljade eura. Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) je najavio da će ova godina biti prekretnica u crnogorskom gejmingu i mi veoma posvećeno i užurbano radimo na tome. Dokaz je i uspješna Prva crnogorska liga”, rekao je Filip Šoć, predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Za njega i Savez nakon okončanja lige nema odmora, jer odmah počinju pripreme za Evropsko studentsko prvenstvo u organizaciji Faceit, vodeće platforme za onlajn takmičenja u pvp igricama za više igrača. Partneri Savezu su Eyca (Evropska omladinska kartica) i Studentsko vijeće Pravnog fakulteta.

Bonus video: