Doli Parton otkrila savjet koji je doprinio njenoj karijeri

Kako je pojasnila Parton koja iza sebe ima karijeru dugu šest decenija, ovo se odnosilo jednako i na njen posao, ali i na privatan život, a značilo je da daje sve što ima drugima, ali da prije toga zadovolji svoje finansijske i emocionalne potrebe

1641 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Američka kantautorka Doli Parton, nedavno je u emisiji "The Kelleigh Bannen Show" otkrila da je za njenu dugogodišnju karijeru zaslužan savjet koji je dobila od svoje majke.

Ova 76-godišnja muzičarka kazala je da joj je u mladosti, kada je započinjala karijeru majka rekla: "Uvijek ostavi nešto za sebe".

Kako je pojasnila Parton koja iza sebe ima karijeru dugu šest decenija, ovo se odnosilo jednako i na njen posao, ali i na privatan život, a značilo je da daje sve što ima drugima, ali da prije toga zadovolji svoje finansijske i emocionalne potrebe.

Ona je dodala da je upravo to savjet koji ona daje mladima danas.

"Možeš dati ono što imaš, ali nikada nemoj dati sve. Uvijek kada se molim Bogu kažem - daj mi dovoljno da imam da podijelim, ali i za sebe", ispričala je ona.

Ovaj savjet, kaže muzičarka koja je u karijeri osvojila deset Gremija, pomogao joj je da oblikuje svoju karijeru, naročito na početku, kada je željela da se poveže sa publikom, ali i da ostane dosljedna sebi.

"Čak i u mladosti, puno ljudi mi je govorilo da treba da promijenim svoj izgled ako želim da me drugi ozbiljno shvate. Ali ja bih pomislila - da, shvatiće da sam ozbiljna kada vide talenat koji imam", prisjetila se Parton.

Upravo ta samouvjerenost dovela ju je do finansijskog uspjeha, a u avgustu 2021. godine, Forbes je njeno bogatstvo procijenio na 350 miliona dolara.

Parton je godinama dio novca koji zaradi davala u humanitarne svrhe, pa je finansirala i istraživanje za vakcinu protiv Covida-19.

Ova strategija poklanjanja novca, ali i zadržavanja dovoljno za njene potrebe dovela ju je do ličnog zadovoljstva, jer se posvećuje samo projektima za koje vjeruje da će je nešto naučiti.

Prošlog petka Parton je objavila i posljednji studijski album "Run, Rose, Run", a u ponedjeljak se u prodaji našla i knjiga istog naziva koju je napisala sa Džejmsom Patersonom.

U intervjuu, Parton je istakla i da sebe prvenstveno smatra autorom, a ne izvođačem, iako i u 76. godini nastupa.

"Uvijek kažem da sam napisala oko tri hiljade pjesama od kojih su samo tri dobre, ali jednostavno uživam u pisanju pjesama", ispričala je ona.

Bonus video: