Žalim one koji samo brinu za "Vjetrove zime"

"Naravno da još uvijek radim na 'Vjetrovima zime'. To sam potvrdio stotinu puta, u stotinama različitih prilika. Puno sam napredovao u pisanju na 'Vjetrovima' tokom 2020. godine, ali manje u 2021... Ali 'manje' nije isto što i 'ništa'"

1241 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Od objavljivanja petog dijela iz serijala knjiga "Pjesma leda i vatre" Džordža R.R. Martina - "Ples sa zmajevima" prošlo je skoro jedanaest godina.

U protekloj deceniji Martin je doživio puno promjena, između ostalog, postao je slavan širom svijeta upravo zahvaljujući HBO kompaniji koja je ekranizovala njegova djela u formi serije "Igra prijestola".

Ali slava ima i loše strane, a jedna od njih su veliki pritisci fanova koji se pitaju kada će "Vjetrovi zime", posljednja knjiga iz serijala, biti objavljena, te kako će se priča završiti.

Martin je isprobao razne taktike u cilju smanjenja ovih tenzija, pa je često davao nerealna obećanja, najavljivao druge projekte, podsjećao fanove da je "i on samo ljudsko biće" te da je iskazivanje brige da će umrijeti prije nego što završi knjigu veoma zlobno.

U posljednjem intervjuu za AV Club, ovaj pisac je kazao da "žali sve one" koji brinu samo o "Vjetrovima zime" dok postoji toliko drugih sadržaja zbog kojih bi trebalo da budu jednako uzbuđeni.

"Znam, znam... za mnoge od vas postoji samo jedan projekat koji je bitan. I veoma vas žalim. Meni su svi projekti bitni", istakao je on.

Ipak, treba istaći i da nije potpuno nerazumno što su fanovi, koji se već deceniju druže sa Starkovima, postaju sve nestrpljiviji u želji da saznaju kako se sve završava, naročito jer su kraj za seriju pisali njeni autori, te je više puta rečeno da će se posljednja sezona razlikovati od knjige.

Sa druge strane, Martin misli da se pažnja treba preusmjeriti na "Kuću zmajeva" prikvel koji se uskoro završava i koji će biti emitovan tokom godine.

U međuvremenu, pisac se fokusirao na drugi dio knjige "Vatra i krv", pseudo istorijskog romana koji se fokusira na porodicu Targarijen, a na osnovu koje se i snima serija.

Ali, naravno, ima odgvor i za one koje samo zanima kraj "Pjesme leda i vatre":

"Naravno da još uvijek radim na 'Vjetrovima zime'. To sam potvrdio stotinu puta, u stotinama različitih prilika. Puno sam napredovao u pisanju na 'Vjetrovima' tokom 2020. godine, ali manje u 2021... Ali 'manje' nije isto što i 'ništa'".

Bonus video: