Nominacija Doli Parton ostaje

"Rokenrol muzika svoje korijene veže kako za bluz, tako i za kantri muziku. Rok nije definisan samo jednim žanrom, već više zvukovima koji su uticali na kulturu mladih godinama"

2005 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U zvaničnom saopštenju iz Rokenrol kuće slavnih su saopštili da će, usprkos svojoj želji da se povuče, nominacija američke kantautorke Doli Parton ostati na listi za 2022. godinu, prenose svjetski mediji.

"Svi mi iz muzičke zajednice smo vidjeli brižljivu poruku Doli Parton, u kojoj objašnjava kako misli da nije zaslužila pravo i čast da se nađe među onima koji su ušli u Rokenrol kuću slavnih. Uzevši u obzir njen nevjerovatan talenat kao umjetnice, njena poniznost je još jedan razlog zašto je Doli omiljena ikona milionima fanova širom svijeta", piše u zvaničnom saopštenju iz Rokenrol kuće slavnih, a koje je postavljeno i na zvaničnom nalog na društvenoj mreži Twitter.

"Rokenrol muzika svoje korijene veže kako za bluz, tako i za kantri muziku. Rok nije definisan samo jednim žanrom, već više zvukovima koji su uticali na kulturu mladih godinama. Doli Parton je muzički uticala na generacije mladih obožavatelja, ali i na nebrojeno umjetnika širom svijeta koji su je pratili", pojasnili su u saopštenju odluku da ne prihvate njenu molbu za povlačenje nominacije.

Parton je objavila da će se odreći svoje nominacije za ovogodišnji ulazak u Rokenrol kuću slavnih, jer smatra da tu čast "nije zaslužila".

Ovu odluku Parton je objavila na svim svojim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, gdje je pojasnila da ne želi da uzima glasove drugim nominovanim muzičarima.

"Iako sam veoma počastvovana i zahvalna zbog nominacije za Rock&Roll kuću slavnih, ne osjećam se kao da sam zaslužila tu čast. Zaista ne želim da se glasovi rasipaju zbog mene, tako da se moram dostojanstveno povući", napisala je ona prije nekoliko dana.

Ove godine za ulazak u Rock&Roll kuću slavnih nominovani su između ostalih i Eminem, Kejt Buš, Duran Duran, Eurythmics, Judas Priest, New York Dolls, Rage Against The Machine, Lajonel Riči.

Imena onih koji će ove godine ući u Rock&Roll kuću slavnih biće objavljena u maju.

M.Z.

Iako sam veoma počastvovana i zahvalna zbog nominacije za Rock&Roll kuću slavnih, ne osjećam se kao da sam zaslužila tu čast. Zaista ne želim da se glasovi rasipaju zbog mene, tako da se moram dostojanstveno povući", napisala je ona prije nekoliko dana.

Bonus video: