Održan Prvi Zlatibor Influencer Forum

Učesnici foruma i influenseri razmijenili su dosadašnja iskustva i stavili su u fokus nešto što se na internetu događa svakodnevno, a čemu se ne pridaje dovoljno značaja i pažnje u javnosti

1747 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pod temom "Digitalno nasilje - prevencija i akcija" na Zlatiboru je proteklog vikenda u organizaciji Uniter Influencers i Hotela Mona održan prvi Zlatibor Influencer Forum.

Forum je okupio veliki broj influensera, umjetnika, predstavnika medija i međunarodnih organizacija sa ciljem pokretanja diskusije na ovu temu na širem društvenom nivou.

Okupljeni su imali priliku da čuju obraćanje NJ.E. ambasadorke Švedske u Srbiji, Anike Ben David i Slavice Marković Sandić, službenice za javnu diplomatiju u Ambasadi Švedske, kao i saradnice za rodnu ravnopravnost Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, Marinu Ileš i Danijelu Pešić, koje su govorile o različitim oblicima digitalnog nasilja i njegovoj prevenciji.

Učesnici foruma i influenseri razmijenili su dosadašnja iskustva i stavili su u fokus nešto što se na internetu događa svakodnevno, a čemu se ne pridaje dovoljno značaja i pažnje u javnosti.

Tokom trajanja foruma, pored programskog dijela sa centralnom temom, učesnicima su bile organizovane i aktivnosti sa ciljem relaksacije, druženja i upoznavanja destinacije. Osnivačica Holističke akademije MAYA, Maja Milićević, podijelila je svoja znanja i iskustva kako influenseri mogu iznutra da ojačaju svoju ličnost i pronađu unutrašnji mir, čime se značajno povećava otpornost u neprijatnim situacijama.

Predstavnici medija su iz svog ugla podržali inicijativu za prevenciju i sprečavanje digitalnog nasilja i u otvorenoj diskusiji se osvrnuli i sami na važnost odgovornog izvještavanja o ovoj temi u štampanim medijima.

Forum je probudio veliko interesovanje i podstakao razvoj diskusija vezanih za biznis današnjice – influencer marketing.

"Ovo je samo početak projekata koji će imati ne samo edukativno-informativni, već i transformativni sadržaj i efekat. Digitalno nasilje može imati ozbiljne posljedice. Ne treba kriviti žrtvu za pretrpljeno nasilje, ne treba učestvovati u diskriminaciji i širiti uvredljive sadržaje. Treba poslati jasnu poruku da je nasilje neprihvatljivo", zaključci su prvog Zlatibor Influencer Forum.

Bonus video: