Spremni za naredni krug

Ekipa FTYeSportsKODIO uspjela da se plasira na prvi Super Weekend

7713 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tim FTYeSportsKODIO uspio je da stigne do narednog kruga takmičenja - PMPL (Pubg mobile pro league). Tako će se već od danas takmičiti na Super Weekendu.

U fazi takmičenja Super Weekend se bodovi sabiraju do kraja takmičenja (PMPL traje šest do osam sedmica) i ima ukupno 90 gejmova. Za svaki osvojenu partiju pobjednička ekipa dobija hiljadu dolara.

Ekipu predvodi crnogorski gejmer Amer Smakić, koji je ujedno i menadžer FTYeSportsKODIO-a, a pored njega čine je regionalni igrači Adis Salihović (Njemačka), Rade Miljanić, Edmin Bradarić i Tarik Bukva (Bosna i Hercegovina), Veljko Zubić, Aleksandar Cvijnović i Vladimir Biševac (Srbija).

”Nismo bili baš u potpunosti zadovoljni partijama koje smo pružili prvog dana, ali smo se već narednog stabilizovali kao ekipa i uspjeli da dođemo do narednog kruga takmičenja, što je veliki uspjeh. Prvi dan je najteži, tako da na svu sreću nijesmo izgubili ni volju, ni motivaciju, a rezultat je došao sam po sebi”, ispričao je Tarik Bukva.

Ne krije da su im tokom prve faze takmičenja najteže padale rotacije i mijenjanje pozicije, shodno sa kretanjem zone.

”Ponekad je koncentraciju teško zadržati. Mnogo je umarajuće igrati četiri do pet sati bez prestanka i naravno sa punom koncentracijom. Međutim, navikne se i na to čovjek vremenom, jer se svakodnevno susrećemo sa ovim tempom igre”, priznaje Bukva.

Prvi dio takmičenja mnogo je rasterećeniji za igrače s obzirom na to da nije bilo ispadanja, ali je ekipa FTYeSportsKODIO od starta pristupila ozbiljno.

”Naravno da smo ušli sa velikim ambicijama na turnir i ozbiljno smo prihvatili sve prepreke koje nam se mogu naći na putu do uspjeha, ali je takođe veliko rasterećenje što makar u početku nema ispadanja”, ističe Bukva.

PUBG se može igrati i na kompjuteru, a se ekipa FTYeSportsKODIO odlučila da istu igra na telefonu. Takmičenja dočekuju punih baterija, a o tome kako se bore sa eventualnim kašnjenjem interneta, sagovornik “Vijesti” otkriva:

”Baterija se mora dopunjavati između mečeva, kako bi mogla da izdrži do kraja gejma, jer zaista se kad igrate mnogo brže se troši. Dešava se takođe neki vid kočenja u toku meča, ali sve zavisi od jačine neta i samog uređaja, ali ne utiče to puno na rezultate”, tvrdi Bukva.

U PUBG mobile igrici postoje tri mape - Erangel, Miramar i Sanhok, a menadžer ekipe najviše voli Miramar.

”Miramar mapa simulacijom pokazuje pustinju, napuštene stare lokacije, oštećene objekte gdje nemate toliko mnogo skloništa kao na ostalim. Mnogo teže ga je igrati iz razloga što je mapa po svom dizajnu mnogo otvorena, pa na njoj najviše i najbolje možemo učiti i pokazati naučeno”, zaključuje Amer Smakić.

Bonus video: