Modele predstavljaju Spasojević i Rakočević

Ovogodišnje 30. izdanje Fasion Weeka prvi put ima ozboljnu podršku Glavnog grada

2783 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SAVO PRELEVIC
Foto: SAVO PRELEVIC

Crnogorska Nedjelja mode ove godine obilježiće jubilej - 15 godina održavanja prvog Montenegro Fashion Weeka, a organizatori su ujedno najavili i proljećno izdanje ove manifestacije koje će se održati od 16. do 21. aprila.

Kako su najavili iz organizacije, odnosno Modne komore Crne Gore, 30. izdanje ovog modnog događaja nosiće zvaničan naziv Somersby Fashion Week Montenegro, a pokrovitelji su Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice, što je posebno istakao Srđa Lubarda u razgovoru za “Vijesti”.

”Prvi put imamo ozbiljnu podršku od Glavnog grada, poput Fashion Weekova u regionu kojima su partneri svake godine opštine u kojima se održavaju manifestacije. Mi to sada imamo prvi put i to nas posebno raduje, naročito jer smo podršku dobili i od Turističke organizacije Podgorice”, ispričao je predsjednik Modne komore Crne Gore, dodajući da je zlatni sponzor 30. izdanja Nedjelje mode skijalište Kolašin 1450.

Svečano otvaranje crnogorske Nedjelje mode biće organizovano 16. aprila u Capital Plazi, kada će biti prestavljeni učesnici i biće dodjeljenje modne nagrade povodom jubileja 15 godina Nedjelje mode, najavio je Lubarda, koji je otkrio i koliko je ta manifestacija napredovala u odnosu na prvu koja se održala 2007. godine.

”Mislim da smo napredovali do tog nivoa da smo postali prepoznatljivi kako u regionu, tako i u Evropi. Mnogi su čuli za nas, a Evropski modni savjet nas je prepoznao kao najbolje rastuću modnu manifestaciju u regionu”, istakao je Lubarda.

”Naša manifestacija je postigla veliki uspjeh, te je prepoznata i od strane velikog broja sponzora kao manifestacija od značaja za Glavni grad Podgoricu, ali i Crnu Goru, i mislim da je to veoma značajno. Sada imamo mnogo bolji odziv sponzora koji uz pomoć naše manifestacije dobijaju dodatnu reklamu”, dodaje sagovornik “Vijesti”.

Ipak, Lubarda nije u potpunosti zadovoljan time gdje je sada Nedjelja mode, jer smatra da može biti i bolje.

”Nisam u potpunosti zadovoljan. Kada bi imali veći budžet, bili bi u mogućnosti da na Fashion Week Montenegro dovedemo i svjetska imena kada su u pitanju modni dizajneri i to je nešto čemu težim, kada su u pitanju ciljevi ove manifestacije”, priznao je on.

Prve večeri ovogodišnjeg, proljećnog izdanja Nedjelje mode, biće uručene i nagrade povodom 15 godina postojanja te manifestacije, a Lubarda kaže da će imena onih koji će dobiti priznanja biti otkrivena tek te noći.

”O nagrađenima odlučuje žiri koji čine članovi iz Modne komore Crne Gore, to su ljudi koji su dali doprinos manifestaciji tokom prethodnih godina”, poručio je on.

Program sa revijama biće organizovan 19. i 21. aprila na Imanju Knjaz u Podgorici, a program će obije večeri početi u 21 sat.

U okviru druge večeri Nedjelje mode, nove kolekcije predstaviće crnogorska dizajnerka Marina Banović & Pretty Ballerinas, srpski modni kreator Bata Spasojević i Valentina Mitrović - Zvjezdice, a svoje radove predstaviće i studenti Univerziteta za modni dizajn.

Narednog dana, 21. aprila, svoje modele prikazaće Nemanja Pantelić, Natalija Urbanova, Class Outlet i Verica Rakočević.

”Kada je program u pitanju ove godine imamo najmanji broj crnogorskih modnih dizajnera, pretpostavljam da je razlog finansijske prirode, a upravo zbog malog broja prijavljenih domaćih dizajnera, veliku zahvalnost dugujemo sponzorima bez kojih ovogodišnjeg izdanja Nedjelje mode ne bi bilo”, iskren je Lubarda, koji dodaje i da će program u naredim danima biti proširen.

On je iskoristio priliku da se zahvali i medijima, koji svake godine prate ovu modnu manifestaciju, jer i na taj način doprinose promociji Nedjelje mode.

”Uvijek se zahvaljujemo medijima i kompanijama na podršci, jer da nema njih ne bi bilo ni crnogorskog Fashion Weeka”, zaključio je Lubarda.

Bonus video: