Festival fotografije u Tivtu

Takmičiće se 24 fotografa koji su učestvovali na prethodnih osam festivala organizovanih u Novom Sadu

1901 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovogodišnji Festival fotografije „24 kadra Porto Montenegra“, održaće se od 7. do 10. aprila u Tivtu. Festival će okupiti 24 fotografa iz pet država regiona: Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Takmičiće se 24 fotografa koji su učestvovali na prethodnih osam festivala organizovanih u Novom Sadu. Svečano otvaranje Festivala je u četvrtak, 7. aprila u 13 časova, u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu.

Pravila takmičenja nalažu da svaki učesnik dobije listu od 24 teme na koje treba da odgovori jednom, najboljom fotografijom. Učesnici bi trebalo da, u toku 24 sata, snime sve teme. Minimalno obrađene fotografije predaju se postavljanjem na zvaničan sajt festivala.

Pristigle radove ocjenjivaće 24 člana međunarodnog žirija.

Festival organizuje Udruženje Foto Komuna „24. Kadar“. Predsednik Udruženja Dr Ranko Đurović, Majstor fotografije u Foto Savezu Srbije i dobitnik više svjetskih i domaćih nagrada došao je na ideju da organizuje takmičenje fotografa u realnom vremenu, gdje se ne donose stare fotografije, nego se fotografi okupe na jednom mjestu i tu ispolje svoju kreativnost. Foto Komuna „24. Kadar“ tokom prethodnih osam godina je u Novi Sad dovela fotografe iz brojnih zemalja svijeta.

Cilj Festivala jeste da razvije fotografsku umjetnost i kulturu, unaprijedi kulturne vrijednosti i promoviše tradiciju, turizam i gostoprimstvo Tivta u skladu s modernim tehnologijama i tokovima života. Sve teme ovogodišnjeg Festivala su vezane za Tivat i biće snimljene u Tivtu. U sklopu festivala će biti prikazana izložba 24 pobjedničke fotografije po temama 10. aprila 2022. u 14 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru u Tivtu.

Bonus video: